Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İsmail Yücel: "Erzincan sevgisi üretime dönüşmelidir"

        (Fotoğraflı)

        Fatih Gülnahar

        ERZİNCAN (İHA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve KEMAV Başkanı İsmail Yücel, Erzincan Dernekleri Federasyonu (ERDEF) nun merkezinde gerçekleşen sezonun ilk Hasbihal toplantısında Erzincanlı hemşehrileri ile bir araya geldi

        Toplantı, ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz'ın yaptığı açış konuşması ile başladı. Hasbıhal programı ile konusunda uzman ve başarılı kişilerle Erzincanlıları buluşturarak bilgi paylaşımını amaçladıklarını belirten Ayvaz, konuşmacı olarak toplantıya katılan Gümrük ve Ticaret Müsteşar Yardımcısı ve KEMAV Başkanı İsmail Yücel'i tanıttı.

        Konuşmasına hemşehrileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başlayan İsmail Yücel; "Erzincan'da ve ülkemizde en önemli mesele nitelikli insan ihtiyacıdır, Erzincanlılar sahip oldukları kadim kültürle ülkemizin üretimine, birlik ve beraberliğine örnek nitelikte katkı sağlıyorlar." dedi.

        Yücel, Erzincan kültürünün ve Erzincanlıların birlik ve beraberliğinin Erzincan için en önemli üstünlük olduğunu belirterek, Erzincan'a daha fazla yatırım yapılması gerektiğini ve Erzincan'da ekonomik değer üretenlere daha fazla destek olunması gerektiğini ifade etti.

        İsmail Yücel sohbette şunları ifade etti; "Erzincan'ın insanı kavruktur, olgundur, zorluklarla, acılarla mücadele ederek olgunlaşmıştır. Erzincan kültürü; sevgiyle, saygıyla, milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş, geleneklere, çevreye, ülkeye ve devlete duyarlı bir yaşama biçimidir. Erzincanlılar kültürlerine örnek bir sadakat gösteriyorlar. Hemşehrilerimiz Erzincan dışında da nerede yaşarlarsa yaşasınlar Erzincan'da yaşar gibi yaşıyorlar. Gurbetteki hemşehrilerimizin bazıları hiç Erzincan'a gitmemiş olsalar bile ailelerinden kültürümüzü edinirlerse kendilerini Erzincan'a ait hissediyor. Bu yönüyle Erzincan Anadolu'da örnek gösterilecek durumdadır.

        Bizler Erzincan'ı aslında sadece orada doğduğumuz için sevmiyoruz, bu kadim kültürün bir parçası olduğumuz için seviyoruz. Bu kadim kültürü yaşama biçimimiz de Milletimizin birlik ve beraberliğine kaktı sağlamaktadır.

        Gurbette yaşayan Erzincanlılar olarak en büyük sorumluluğumuz kültürümüzü yaşamak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Sivil toplum kuruluşlarımızın en önemli görevi de ecdad yadigarı bu kadim kültürümüzün korunması ve yaşatılmasına yönelik faaliyetler yürüterek Erzincan'ın birlik ve beraberliğine katkı yapmaktır.

        Ülkemizin en önemli ihtiyacı nitelikli insandır. Nitelikli insan, eğitimli, mesleki yeterliliği olan, hedefi olan, değerlerine bağlı, sevgisi ve saygısı, özeni olan insandır. Bu özellikler Erzincanlı da mevcuttur. Erzincanlılar bu yönüyle ülkemize her alanda başarı ile hizmet ediyorlar.

        Bu ülkenin gerçek kahramanları ekonomik değer üretenlerdir. Sanayiciler, tacirler daha çok üretecek, kazanacak ki, Türkiye daha çok kazansın ilimizin ve ülkemizin refahı yükselsin.

        Erzincan Lojistik Ticaret Merkezi Olabilir

        Erzincan'da üretim yapan kahramanlara, kararlılıkla orada üreten ve kazanan insanlara yardımcı olmamız, onlara katkı sağlamamız gerek. Erzincan sevgisinin üretime dönüşmesi gerekir. Erzincanlı olup da gurbette başarı hikayeleri yazmış insanların bu başarı hikayelerini Erzincan'a da taşımaları gerekir, Erzincan'a yatırım yapmaları gerekir. Erzincan her şeyin en güzeline layıktır elbette ama bilimsel ve ekonomik olarak da ilimiz bir çok avantajlara sahip. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve bağlı odaların üyeleri ilimizde üretim yapan, ticaret yapan Erzincan'ın değerlerini kıt kaynaklarla markalaştırmaya çalışan kahramanlardır. Siyaset sosyal ve ekonomik üretim kaynaklarının verimli yönetimidir. Özellikle tarım ürünleri ve doğal kaynaklar bakımından zengin bir iliz, bu zenginlikten yararlanmak amacıyla tarım ürünleri sanayisine yönelik yeni yatırımlar planlamalıyız.

        Başbakanımız 4 Kasım'da Kemaliye-Dutluca karayolunun temelini attı, bu yol ilimiz ve bölgemiz için çok önemli ve inşallah 29 Ekim 2019'da tamamlanacak. Ekonominin can damarları yollarımızdır, bu yolla birlikte bölgeye bereket geliyor. Erzincan üzerinden karayolu ile Karadeniz'i Akdeniz'e Akdeniz'i Karadeniz'e bağlayacak.

        Erzincan karayolları, demiryolları ve havayolları yönüyle bölgemizde tam bir kavşak durumundadır. Bu üstünlüğümüzü iyi değerlendirmeliyiz, biz de bakanlık olarak bir lojistik ticaret merkezi nasıl kurarız tüm yönleriyle değerlendiriyoruz.

        Kültür ve doğa turizminde de çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Ergan Dağı kayak tesisleri, Girvelik Şelalesi, Karanlık Kanyon, Mama Hatun, Sultan Melik ve nihayet dünyanın en yüksek asma yürüyüş köprüsü olarak projelendirilen Sırat on Fırat ilimizin ülke ve dünya çapında değerleridir. Bunların tanıtımını ve ticarileştirilmesini çok iyi yapmalıyız.

        Sayın Başbakanımızın varlığı İlimiz için büyük nimettir. Erzincan olarak bu dönemi başta siyasetçisi olmak üzere, sanayicisi, tüccarı, esnafı, memuru, gurbetçisi, sıladaki hepbirlikte çok iyi değerlendirmeliyiz. Hep birlikte daha çok üreten, büyüyen ve mutlu bir Erzincan'ı gerçekleştirmeliyiz."

        (FG-AA-Y)

        14.11.2017 08:47:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzincan İlçeleri
        Tüm Erzincan Haberleri
         Erzincan

        Erzincan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa