Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ferizli Otomobil İhtisas Sanayi Bölgesi'ne kavuşuyor

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Ferizli'ye kurulacak olan Otomobil İhtisas Sanayi Bölgesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Üstün, genişleme alanları hariç 650 hektar büyüklüğünde bir alanın Otomobil İhtisas Sanayi Bölgesine tahsisi için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirtti.

        Ayhan Sefer Üstün, "Sakarya ili Ferizli ilçesi hudutlarında Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden biri kuruluyor. Genişleme alanları hariç 650 hektar büyüklüğünde bir alanın Otomobil İhtisas Sanayi Bölgesine tahsisi için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Daha önce Sanayi Bakanlığı ekiplerince ana hatları ile belirlenen Sanayi Bölgesi'nin sınırları Sanayi İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Ferizli Belediyesi ve SATSO ekiplerince yapılan ortak çalışma neticesinde milletvekilleri ve Sakarya Valiliğimizce de teyit edilerek son haliyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildi" dedi.

        Üstün, "Bundan sonraki aşamada Bakanlık'ta. İnşallah en kısa sürece Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu onaylanacak ve hızla diğer çalışmalara devam edilecek. Bu alanın öncelikle otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalara tahsis edilmesini gerçekleştireceğiz. Ayrıca Otomobil İhtisas Sanayi Bölgemiz son günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şekillenen Yerli Otomobili'nde Sakarya'da konumlanması için yeteri kadar alan oluşumuna katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

        Sakarya'nın diğer illere göre avantajlı bir durumda olduğunu söyleyen Ayhan Sefer Üstün, "Otomotiv yedek parçalarını üreten firmalarında bulunduğu bir alanda yerli marka otomobil için yer ayrılacak olması Yerli Otomobil Üretimi alanında Sakarya'mızın da ön almasına imkan sağlayacaktır. Zaten Sakarya coğrafi konumu, otomotiv sektörünün yetiştirdiği insan gücü, pazara yakınlığı, otomotiv yan sanayisinin bölgede olması ve ihracat için liman avantajı gibi unsurlar göz önüne alındığında Sakarya'nın diğer illere göre avantajlı bir durumda olduğunu görmekteyiz. Sanayi Bölgesi Sakarya'da farklı bir anlayışın tezahürü olarak ortaya çıkacaktır. Çevre duyarlılığı son derece ileri düzeyde olacak ve içerisinde sadece fabrikalar değil bankaları, okulları, sosyal mekanları, ibadethaneleri ile yeni bir ekonomik bölge ortaya çıkacaktır. Otomobil İhtisas Sanayi Bölgesi Sakarya'mızın değerine değer katacaktır. Sakarya'mız tarım alanlarını koruyacak aynı zamanda çevreye saygılı sanayi üssü durumuna getirecektir" şeklinde konuştu.

        (BCT-İÇ)

        13.11.2017 17:23:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa