Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Deniz, Beşiri'de okulları inceledi

        (Fotoğraflı)

        Osman Arslan

        BATMAN (İHA) - Batman Valisi Ahmet Deniz Beşiri ilçesine gelerek okulları inceledi. Vali Deniz, okul öncesi eğitim alanında yürütülen "Çocuğumu seviyorum anaokuluna gönderiyorum" projesi sayesinde Batman'ın okul öncesi eğitimde okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını belirtti.

        Batman Valisi Ahmet Deniz, bir dizi incelemelerde bulunmak amacıyla Beşiri ilçesine geldi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Maslak tarafından karşılanan Vali Deniz, ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin brifing aldı. Daha sonra, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunu ziyaret eden Vali Deniz, yakından ilgilendiği öğrencilere kitap hediye etti. Vali Deniz, okul ziyaretinin ardından "Nitelikli eğitime kararlı adımlar" projesi toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Deniz, projenin kentte eğitim kalitesinin arttırılması için başlatıldığını belirterek, "Proje 22 tane alt projeden oluşmaktadır. Bir yıl içerisinde çok önemli aşamalar kat ettik. Akademik eğitimde ilimizi daha iyi seviyelere taşımak için daha çok çalışmalıyız. Eğitim her şeyden önemlidir. Eğitimde gerekli başarı sağlandığında, diğer alanlarda gelişme ve büyümenin önü açılmış olur. İlimizde son yıllarda eğitime büyük yatırımlar yapıldı. Eğitime yapılan fiziki iyileştirmeler tek başına yeterli değildir. Eğer eğitime idareci ve öğretmen faktörünün yanında, veliyi de işin içine katmasanız istediğiniz başarıyı yakalamanız mümkün değildir" dedi.

        "Okullaşma oranı arttı"

        Kentte yürütülen diğer projelere ilişkin de bilgi veren Vali Deniz, "Okul öncesi eğitim alanında yürütülen 'Çocuğumu seviyorum anaokuluna gönderiyorum' projesiyle Batman, okul öncesi eğitimde okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıktı ve Türkiye'de pilot il olarak seçildi. 'Batman her yerde okuyor' projesi kapsamında çok önemli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Okumadan başarı sağlamak mümkün değildir. Okullarımızın kütüphanelerini zenginleştiriyoruz" diye konuştu.

        Vali Deniz, daha sonra, ilçede yürütülen diğer çalışmaları inceleyip, köy ziyaretlerinde bulundu.

        (OA-MP-Y)

        09.11.2017 13:49:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa