Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karadenizli din görevlileri Hasankeyf'i gezdi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Şükrü Yıldırım

        BATMAN (İHA) - Karadenizli din görevlilerinden oluşan Kalabalık bir heyet "Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kardeşlik Projesi" kapsamında Hasankeyf ilçesine geldi.

        Hasankeyf ilçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ilçeye gelen Karadenizli din görevlileri, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet ile yemekte bir araya geldi. Din görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der), Trabzon Kur'an Kursları Dernekler Federasyonu ve Medrese Alimleri Vakfı tarafından yürütülen "Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kardeşlik Projesi" kapsamında Hasankeyf'e gelen heyete konuşma yapan Kaymakam Baygüven, Türkiye'nin uzun yıllardan beri karşı karşıya kaldığı bazı yanlış algıların din kardeşliğinin pekiştirilmesiyle giderileceğini belirterek, "Farklılığımız büyük zenginliğimizdir. Bize düşen şey din kardeşi olduğumuzu hatırlayarak kucaklaşmaktır. Şimdi her şeyden daha fazla kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.

        Yapılan konuşma sonrası Karadenizli heyet Kaymakam Baygüven öncülüğünde ilçenin tarihi mekanları gezdirildi.

        (MŞY-MP-Y)

        08.11.2017 10:28:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa