Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çelik, Mardin'de yatırımları inceledi

        - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik:

        - "Mardin'de yeni organize alanlarının önü açılıyor"

        (Fotoğraflı)

        Beril Solmuşgül - Murat Akgül

        MARDİN (İHA) - Mardin'de yatırımları inceleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, kentte yeni organize alanlarının önünün açıldığını belirtti.

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, yatırımlarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e geldi. Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), Vali Mustafa Yaman ve OSB Başkan Vekili Nasır Duyan ile birlikte incelemelerde bulunan Çelik, fabrikaları gezerek, yatırımcı ve işçilerle sohbet etti. OSB'de ciddi mesafelerin alındığını ve yüzde 100 dolduğunu belirterek, "Yeni ilave alan talepleri var. Bakanlığımız bu konuda her türlü desteği verecek. Çünkü bölge cazibe merkezi. Bu bölgelerde yatırım ve üretimin daha da gelişmesi ve istihdamın artması lazım. Bu bölgelerdeki gençlerimizin hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine destek olmaları adına bizler de buna gönülden destek veriyor ve bakanlık olarak gerekenin yapılması için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

        "AR-GE Merkezleri kurulmalı"

        Araştırma geliştirme (AR-GE) ve üretim merkezlerine bakanlık tarafından büyük destekler verildiğini anlatan Çelik , "Son dönemlerde bakanlık olarak a üretimi iki katına nasıl çıkarırız, ileri teknoloji ürün imkanlarımızı nasıl geliştirir ve ihracatı arttırabiliriz diye düşünüyoruz. Bunda biraz daha mesafe almamız gerektiğini gördük. Sadece OSB'lerdeki üretim değil bu üretimin daha nitelikli hale gelmesi için ne yapabilirizi konuşuyoruz. AR-GE merkezleri kurulsun istiyoruz. Bu yıl ki rakam olarak tasarım merkezleri içerisinde 900'ü bulmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

        "Reform paketleri sanayicinin yanında"

        Tasarım merkezlerinin 10 kişi ile kurulduğuna dikkat çeken Çelik, şunları kaydetti:

        "Bakanlığımızın çok büyük destekleri var. Bunun bilinmesi gerek. Çıkardığımız yeni kanunla AR-GE reform paketinde üretim reform paketi içerisine koyduğumuz tüm bu destekler AR-GE yapan sanayici ve girişimcimize ülkemiz çok büyük destekler veriyor. Örnek olarak AR-GE merkezlerinde çalışan üniversitelerin çeşitli birimlerinden mezun olmuş kişilerin çalıştırılması halinde 2 yıllık asgari ücret kısmı bakanlığımız tarafından ödenmekte. Bunun gibi birçok destek mevcut. Vergi muafiyetleri var. Sadece üretim olarak bakmıyoruz ama üretim, daha fazla üretim ve elaman ama nitelikli ürün için bir çabamız var. Bizim sanayicilerimize mesajımız 2 yıl içinde çıkardığımız 3 kanunda AR-GE reform paketi, üretim reform paketi ve fikri ve sanayi mülkiyet hakları kanunu patent marka konusunda daha fazla çalışma yapmaları" Mardin'i bunda biraz eksik gördüm. Burada marka patent çalışmalarına ağırlık verilmeli. Nitelikli ürünlerin teknolojik yatırım özelliği de var. Çok büyük destekler yapılıyor. Tekno yatırım çerçevesinde 5 milyona kadar büyük destekler veriyor ve yüzde 70'i hibe. Bu vesile Mardin'in geleceğinin çok parlak olduğunu gördüm."

        Çelik, daha sonra, Mardin Valiliği ve AK Parti Mardin İl Başkanlığını ziyaret ederek, Mazıdağı Metal Geri Dönüşümü Tesisinde incelemelerde bulundu.

        (BS-MP-Y)

        07.11.2017 15:15:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa