Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için memleketindeki ilk tören, adını taşıyan üniversitede gerçekleştirildi.

        Demirel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri araçla Süleyman Demirel Havalimanı'ndan kortej eşliğinde 1992 yılında kurulan ve adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesine getirildi.

        Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı, öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşlar, Demirel'in cenazesini güller ve karanfillerle karşıladı. 

        En son 4 yıl önce akademik tören için geldiği üniversiteye bu kez naaşı gelen Demirel için bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. 

        Üniversite yerleşkesindeki tüm bilbordlarda, üzerinde "Şükran ve saygıyla yadediyoruz" yazılı Süleyman Demirel'in siyah beyaz fotoğrafı yer aldı. 

        - Üniversitede yas vardı

        Üniversitede Demirel için düzenlenen törene katılan Mesude Göktaş, Süleyman Demirel Üniversitesinin Isparta için büyük kazanç olduğunu söyledi.

        Demirel'in büyük bir lider olduğunu dile getiren Göktaş, "Beni 20 yıl aradan sonra tekrar gördüğünde hatırladı. Böyle bir lideri kaybettiğimiz için çok üzgünüz" ifadesini kullandı.

        Törene katılanlardan Binnur Elvan da Demirel'in Türkiye'ye ve Isparta'ya büyük kazanımlar sağladığını vurgulayarak, önemli bir lider olduğunu, herkese kucak açtığını kaydetti. 

        - Yollara gül yaprakları ve gül suyu döküldü

        9. Cumhurbaşkanı Demirel'in naaşını, kardeşi Şevket Demirel'e ait Göltaş Çimento Fabrikası işçileri ile üniversiteden kent merkezine kadar yolda bekleyen vatandaşlar selamladı. 

        Demirel'in naaşı, kalabalık konvoy eşliğinde yollarına gül yaprakları ile gül suyu dökülen Isparta kent merkezinden geçirildi. Bazı binalara Demirel'in fotoğrafı ile üzerinde "Başımız sağolsun", "Kalbimizdesin" yazılı dövizler asıldı. 

        Kaymakkapı Meydanı'nda bekleyen vatandaşlar da Demirel'in Türk bayrağına sarılı tabutuna gül yaprakları serpti. Duygulu anlar yaşayan bazı vatandaşlar, dua etti. 

        Demirel'in naaşı daha sonra konvoy eşliğinde memleketi Atabey ilçesine bağlı İslamköy'e götürüldü.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa