Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Talas Belediyesi GES ile ilk 5 ayda büyük kazanç sağladı

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, geçtiğimiz Mart ayı Süleymanlı Mahallesinde 20 dönüm arazi üzerinde açılışı yapılan 1 MW'lık güneş enerji santralini (GES) inceledi. Başkan Palancıoğlu, 5 ay gibi kısa bir sürede 890 bin kWh elektrik üreten GES sayesinde belediyenin 500 bin TL kazanç sağladığını vurguladı.

        GES ile belediye üzerindeki enerji giderlerinin karşılanacağını söyleyen Başkan Mustafa Palancıoğlu, "Talas Belediyemiz tarafından Süleymanlı Mahallemize kurulan 1 MW'lık güneş enerjisi santralindeyiz. Geçtiğimiz Mart ayında açılışını yapmıştık. 5 ay gibi bir sürede 500 bin TL belediyemizin kazancı oldu. Burada 890 bin kWh elektrik üretildi. Belediyemizin üzerindeki enerji giderleri karşılanmış oldu. İnşallah santral önümüzdeki 30 yıl boyunca, Talas Belediyemizin enerji giderini karşılayacak. 6 yılda kendisini amorti edecek. ORAN Kalkınma Ajansı ve İller Bankasından aldığımız kredi ile burayı kurmuştuk. Şimdi rahatlıkla kredimizi de ödüyoruz. Talas Belediyesi bu kapsamda örnek bir belediyecilik yaparak, 1 MW'lık güneş enerji santrali kurdu. Tüm elektrik giderlerini karşıladığımız gibi kar etmeye de başlayacağız. Hayırlı olmasını dilerim." dedi.

        (AÖ-Y)

        22.08.2017 15:28:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa