Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Simav'da çocukların fayton sefası

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesindeki kaplıca parkında nostaljik fayton gezileri ilgi görüyor. Bir yıldan bu yana gelin çıkarma ve sünnet törenlerinin de gözde aracı olan faytonlar, nostaljik geziler için de kullanılıyor.

        Yaz mevsiminin başlamasıyla, Çitgöl Kaplıcaları parkında bekleyen fayton sahiplerinden Ercan Tekeş, faytonculuk mesleğinin yok olduğunu, kendilerinin zor şartlar altında hizmet verdiklerini belirtti. Tekeş, "Babamın faytonculuktan at arabacılığına geçmesini gördüm. Ben de faytonculuğu yaşatmak adına çok az bir ücretle yapıyorum. En çok çocukların ilgisini çekiyor. Nostaljik fayton gezisinde çocuklar için 5 TL alıyorum. Bazen parası olamayan çocukları da, ücretsiz gezdiriyorum. Sünnet törenleri ve düğünlerde bizi tercih edip destek verilirse, bu mesleği devam ettireceğim" dedi.

        Atları ve fayton gezisini çok sevdiğini söyleyen Melike Ülker, "Ailemle pikniğe geldiğimde, mutlaka atları sevip, faytonla geziyorum" diye konuştu. (MEİ-EFE)

        22.08.2017 11:17:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa