Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anız ve fındık kabuklarını yakmayın uyarısı

        (Fotoğraflı)

        Tuncay Türkgülü

        DÜZCE (İHA) - Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, anız, fındık kabuğu ve atıklarının yakılmaması istendi.

        Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, anız ve benzeri türü bitki artıklarının yakılmasının çevre ve hava kirliliğine neden olduğu ayrıca büyük yangınlara sebebiyet verebileceği belirtildi. Özellikle köylerde tarla, bağ ve bahçelerde meydana gelen anız yangınlarının giderek arttığını ifade eden İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, bu konuda şu görüşlere yer verdi: "

        Anız yakılması son derece tehlikeli ve zararlıdır. Her yıl ülkemizde yakılan anızın hava koşulları ve tedbirsizlik yüzünden büyük çapta bir yangına dönüşmesi sonucu hektarlarca orman yanmaktadır. Ayrıca, anız yakımı topraktaki organik maddeleri yok ettiği için toprağın verimini düşürür ve daha çok gübre kullanımına yol açar. Daha çok gübre kullanımı da su kaynaklarımızın kirlenmesine yol açar. Anız yakımı ile çıplak kalan toprak, su ve rüzgar erozyonuna uğrar. Toprağın verimi organik üst tabakasını kaybetmek suretiyle düşer. Bu nedenlerle çiftçilerimizin anız yakmamaları gerekiyor."

        (TT-GY-Y)

        21.08.2017 15:21:33 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa