Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saygılı;"Anaç koyun keçi başına 25 lira destek verilecek"

        - Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, 2017 yılı için çiftçiye tarım desteklerinin belirlendiğini söyledi

        (Fotoğraflı)

        Resul Özdil

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, 2017 yılı için çiftçiye tarım desteklerinin belirlendiğini söyledi.

        Başkan Saygılı, Çiftçi Kayıt Sistemindeki çiftçilere sağlanacak desteklerin tutarını açıklayan Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

        Bakanlar kurulunun 2017 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin kararı resmi gazetede yayımlandığını kaydeden Saygılı, "Birliğimize üye ve Bakanlık sistemine kayıtlı yetiştiricilere Anaç Koyun -Keçi başına 25 Türk Lirası ödeme yapılacak. 250 baş ve üzeri anaç Küçükbaş hayvan bulunduran işletmelere 5 bin Türk Lirası destekleme ödemesi yapılacak. Koyun - Keçi Islah desteği anaç ve yavrulara elit sürüye 70 Türk lirası, taban sürüye 40 Türk Lirası ödeme yapılacak. Damızlık Erkek Materyal Desteklemesi (Koç-Teke) (baş) 200 TL ödeme yapılacak. Yetiştiriciler birlikten oldukça memnun, bizlerde yetiştiricilerimizden memnunuz. Bu kararda emeği geçen başta cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza,Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza ve bakanlarımıza, bakanlık bürokratlarına ve çalışanlarına yetiştiricilerimiz adına teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. İlimizdeki üreticilere yapılacak 2017 yılı tarımsal desteklemeleri hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

        (RSL -Y)

        21.08.2017 13:29:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa