Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinburnu Belediyesi'nden gençlere uzay gözlem evi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Artan lise ve üniversite sayısıyla her geçen gün öğrenci şehrine dönüşen sahil ilçesi Zeytinburnu'ndan gençlere bilimsel yatırım. Zeytinburnu Belediyesi, 2 bin 800 metrekare üzerine inşa edeceği 7 katlı Gençlik Merkezi'ne uzay gözlem evi kuruyor.

        5 üniversite ve birçok liseye ev sahipliği yapan Zeytinburnu, her geçen gün öğrenci şehrine dönüşüyor. Duruma kayıtsız kalmayan Zeytinburnu Belediyesi, gençlere yönelik yürüttüğü sportif, kültürel ve bilimsel yatırımlara bir yenisini daha ekledi. İnşaat çalışmaları başlayan Zeytinburnu Gençlik Merkezi'ne (ZEYGEM) uzay gözlem evi yapmaya hazırlanan belediye, gençlerin uzaydaki gelişmeleri daha yakından takip etmesini sağlayacak.

        Uzayı bir de bu evden gözlemleyin

        Uzay gözlem evi dışında galerili kütüphane, sınıf ve atölyeleri ile ücretsiz hizmet verecek olan 58'inci Bulvar Gökalp Mahallesi'ndeki Gençlik Merkezi'nde, gençler münazara odalarında bilimsel konular hakkında da fikir alışverişinde bulunabilecek.

        İlçede yaşayan gençlerin topluma kazandırılması, kötü alışkanlıklardan korunması, kültür sanat ve spor faaliyetlerine yönlendirilmesi amacıyla hizmete giren Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi'ndeki yaklaşık 40 atölyeden ücretsiz yararlanan gençler; animasyon, grafik tasarım, tiyatro, hızlı okuma, piyano, keman, gitar, fotoğraf, kısa film ve yazarlık kurslarının yanı sıra dalış eğitimi, okçuluk, İngilizce ve robot yapımı gibi birçok eğitimi alarak ilgi alanlarına yönelik yeteneklerini geliştiriyor.

        (HB-BA-Y)

        21.08.2017 09:08:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa