Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        (Düzeltme) Batman'da laparoskopi yöntemi ile rahim alma ameliyatı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Şükrü Yıldırım

        BATMAN (İHA) - Batman Bölge Hastanesinde halk arasında rahim alınması olarak bilinen histerektomi ameliyatı, ilk kez kapalı yöntem ile başarılı bir şekilde yapıldı.

        Batman Sason Devlet Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Halil Kazgan tarafından Batman Bölge Hastanesinde ilk kez laparoskopik histerektomi ameliyatı yapıldı. Büyük şehirlerde ve ileri merkezlerde yapılan kapalı rahim alma ameliyatı Batman'da ilk kez yapılmaya başlanmış oldu. Op. Dr. Halil Kazdan, hastaya yaptığı ameliyatın başarılı geçtiğini, açık ameliyatla bir haftayı bulabilecek iyileşme sürecinin 2 günde tamamlandığını söyledi. Kazdan, "Kapalı yöntemle karından yapılan 3 adet kesi ile ameliyat ortalama 45 dakikada yapıldı. Bu ameliyatların Batman'da yapılması için her türlü imkanı sağlayan Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Sedat Özkul'a ve başarılı geçen operasyona katkı sunan genel cerrah Vedat Deniz'e teşekkür ederim" dedi.

        Yapılan ameliyatlarla ilgili açıklama yapan Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Sedat Özkul ise, "Devlet hastanelerinde hastalara daha iyi ve kaliteli hizmet vermek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Batman'da bir ilki gerçekleştirmek önemliydi" diye konuştu.

        (MŞY-MP-Y)

        18.08.2017 15:13:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa