Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuşba Belediyesi, 'TUŞMEK' projesiyle uluslararası festivalde

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Tuşba Belediyesi, 'TUŞMEK' projesi kapsamında yetiştirdiği aşçılarla kentin lezzetlerini bu yıl 32'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivaline' katıldı.

        Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği destekli TUŞMEK projesinin 'Pizzacılık ve Aşçı Çırağı' kursuna katılan 40 kursiyer, aldıkları eğitim sonrası maharetlerini Uluslararası Mengen Aşçılık Festivali'nde gösterme imkanı buldu. Bolu Mengen'de 2 gün süren festivalin açılışı, Aşçılar Köprüsünde yapılan kortej yürüyüşü ile gerçekleştirildi. Yöresel yemeklerin tanıtıldığı festivalde, Tuşba Belediyesi de Van ilinin dillere destan yöresel yemeklerini tanıttı. 63 ilin katıldığı ve stant açtığı festivalde, Tuşba Belediyesi yerli ve yabancı misafirlere kentin yöresel yemeklerinin başında gelen keledoş, helise, sengiser, ayran aşı, murtoğa ve otlu peyniri tüm ziyaretçilere ikram etti.

        Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın açmış olduğu 'Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı' kapsamında yürütülen TUŞMEK projesinin açılık programını gerçekleştirdik. Van'da dezavantajlı kadınların girişimci olmalarını sağlayarak istihdam edilebilirlik potansiyellerini arttırmak ve işgücü piyasasına girmelerini desteklemek amaçlanmaktadır. Proje kapsamında öncelikli olarak Tuşba ilçesinde dezavantajlı kadınlara yönelik meslek edindirme kurs merkezi kurulması, ihtiyaç duyulan tekstil ile unlu mamullerinin hazırlanması ve özellikle kadın istihdamı için aşçılık eğitimi alanlarında 100 kadını ara eleman olarak yetiştirmek ve 200 kadına ise girişimcilik eğitimi vermek, bunun yanında kadınlara girişimci olma imkanı sunmak amaçlanmaktadır. Seçim kampanyamızda, bölgenin en büyük sorunu olan işsizlik ile mücadele ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da istihdam seferberliği kapsamında ilçe halkına meslek edindireceğimiz yönünde vaatte bulunduk. Seçim kampanyamızda, Tuşba'da meslek edindirme kursları açacağımızı beyan etmiştik. Bizler göreve geldikten sonra halkımıza verdiğimiz bütün sözleri hamdolsun 3 yılda yerine getirdik. Bugün de TUŞMEK, en önemli projelerinden birindeyiz. Burada ürettiğimiz yerel yemeklerin yanında pastalar ve pizzalar ile Van'ımızı tüm dünyada ses getirecek şekilde tanıtımına vesile olacaktır. Öncelikle bu güzel festivalde belediyemize gösterilmiş olan misafirperverlik ve ilgiden ötürü tüm ilgililere ve Mengen halkına teşekkürlerimi sunuyorum. 8 aydır yetiştirdiğimiz aşçılarımızın Van'ımızı lezzetli tatlarını böylesi uluslararası bir fuarda sergilemeleri ve akabinde takdir edilmeleri, bizlerde ifadesi mümkün olmayan mutluluğa vesile oldu. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliğinin destekleri ile açtığımız TUŞMEK kurslarımızda yetişen kursiyerlerimiz, bugün burada uluslararası bir festivalde becerilerini sergiliyorlar. Belediyemizin ve ilimizin tanıtımı için üstün çaba gösteriyorlar. Bu güzel projeyi belediyemize kazandırarak mesai kavramı gözetmeden çalışmaları hayata geçiren birim müdürlerimizin bu projede çok büyük emekleri var. Huzurunuzda başta birim müdürlerime, proje koordinatörlerime ve projede emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        (MSA-Y)

        17.08.2017 14:39:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa