Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Asırlık reform

        - Ordu Büyükşehir Belediyesi Altıanordu ilçesinin 1930'lu yıllarda 18 bin nüfusa göre inşa edilen altyapısını 3 yılda tamamen yeniledi

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde başlattığı altyapı seferberliğiyle 3 yılda 510 sokağın içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamen yeniledi.

        1930'lu yıllarda Şarkiye, Selimiye, Düzmahalle, Taşbaşı Aziziye, Saray ve Zaferi Milli Mahallelerinde 18 bin nüfusa göre inşa edildikten sonra geçici eklemelerle günümüze kadar getirilen altyapının bugün 200 bini aşkın nüfusun ihtiyacına cevap veremeyip iflas noktasına gelmesi üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı.

        2014 Mart seçimlerinde göreve gelir gelmez Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsallaşma çalışmasını tamamlamasının ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinin altyapısı için adeta seferberlik başlattı.

        3 yılda 510 sokağa müdahale edildi

        Başlatılan çalışma sonrasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, altyapıyı yeniden inşa etmek için şehri adeta şantiyeye çevirdi. Şehirde devam eden 103 km.lik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarında 3 yılda 500 sokağa müdahale edildi. Gerçekleşen çalışmalar sonrası şehir merkezindeki 22 mahallenin yüzde 80'ninde altyapı tamamen yenilenirken, kalan yüzde 20'lik kısmın ise Kasım sonuna tamamlanacağı bildirildi.

        "Altyapı tehdit altındaydı"

        Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Göreve gelir gelmez, Altınordu ilçemizde büyük bir sorun olan altyapıyla ilgili planlamamızı yaptık. İlçe merkezinin altyapısı 18 bin nüfusa göre planlanmıştı. Bu sorunu görmezden gelip, popülist politika yapamazdık. Hemen müdahale ettik. Çünkü ilçe merkezi sel ve su baskınlarına karşı tehdit altındaydı ve birçok noktada yağmur suları denize ulaşamıyordu. 22 mahalle 510 sokakta altyapıyı tamamen yeniledik. Artık çok az bir bölüm kaldı. Taşbaşı ve Zaferi Milli Mahallerinde devam eden çalışmalarla artık final yapıyoruz. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ise sıcak asfalta geçiyoruz. Altyapıyı tamamlamadan üst yapıya geçemezdik. İddia ediyoruz. 2018 yılından sonra hemşehrilerimizin bambaşka gurur duyacakları bir şehirleri olacak. Devam eden bu çalışmalar, tam 40 milyon TL'lik devasa bir proje. Hemşehrilerimize gösterdikleri anlayış ve sabırdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

        (MAK-SLH-Y)

        17.08.2017 14:16:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa