Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çaldıran'a 700 kişilik düğün salonu

        (Fotoğraflı)

        M. Emin Arvas

        VAN (İHA) - Van'ın Çaldıran Belediyesi, ilçede 700 kişilik düğün salonu yapmak için proje hazırlıyor.

        80 bine yakın nüfusuyla Van'ın büyük ilçelerinden biri olan Çaldıran'da düğün salonunun bulunmaması üzerine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Durdar hemen harekete geçti. Düğünleri bahçelerinde yapmak zorunda kalan ilçe sakinleri, özellikle kışın ve yağışlı havalarda düğün yaptıklarında büyük sıkıntı yaşıyorlar.

        Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çaldıran'ın 80 bine yakın nüfus yoğunluğuyla Van'ın kalabalık ilçeleri arasında yer aldığını belirterek, "Çaldıran'da düğün salonunun bulunmaması, ilçemiz ve geçmiş tarihine yakışmıyor. Vatandaşlarımız düğünlerini kır düğünü ve ya kurdukları çadırlarda yapmak durumunda kalıyorlardı. Özellikle kış mevsiminde veya yağışlı havalarda düğünlerin çekilmez olduğu ilçemizde, Beyazit Mahallemizde 4 bin 608 metrekarelik alan üzerinde bin 661 metrekare kullanım alanı olan 700 kişilik bir düğün salonu projesine başladık. Son aşamasına gelen düğün salonu projemizde, bin 96 metrekare ana salon, 40 metrekare gelin damat odası, 50 metrekare çocuk oyun alanı, 63 metrekare mutfak, fuaye alanları, fuaye alanlarıyla bağlantılı bay ve bayan wc ile mescit bulunmaktadır. Gelin ve damat girişi iki farklı cephede tasarlanarak, arsanın 7 metrelik iki yola cephesi olup açık alanda 600 kişilik 700 metrekarelik kır düğünlerinin de yapılabileceği bahçesi bulunmaktadır. 15 araçlık açık otopark, 170 metrekarelik çocuk oyun alanı ile birlikte düğün salonu için 935 metrekare yeşil alan bulunmaktadır. Son aşamaya gelen düğün salonu projemizin tamamlanmasıyla birlikte yapımına başlayacağız. Belediye olarak ilçemize kalıcı projelere her geçen gün bir yenisini ekleyerek halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu düşüncesiyle çalışarak, halkımızın hayır dualarını almaya gayret ediyoruz" dedi.

        (MSA-Y)

        17.08.2017 13:20:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa