Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nilüfer'e son teknoloji afet ve acil durum yönetim merkezi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Samet Doğru

        BURSA (İHA) - Bursa'nın Nilüfer ilçesinde dünyadaki son teknolojiler kullanılarak yapılan 'Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi' hizmete açıldı. Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan binanın açılışını Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptı. Bin metrekare alan üzerine kurulu 3 katlı merkez 7 gün 24 saat hizmet verecek. Fethiye Mahallesinde yapılan merkezde, Deprem Tecrübe Simülasyon Odası, Yangın Söndürme Simülasyon Odası ve Duman Simülasyon Odası yer alıyor. İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde 104 kişilik eğitim seminer salonunun yanı sıra sığınak da bulunuyor. Merkezde ayrıca bahçe alanının tüm aydınlatması için yeşil enerji sistemi kullanılacak.

        Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Toplam bin metrekare alandan oluşan merkezimiz 3 katlıdır. Merkezimizde hem deprem, hem dumandan kaçış, endüstriyel alan ve ev yangını simülasyonlarımızda mevcuttur. Dünyadaki son teknolojinin kurulduğu yöntemlerle bunları gerçekleştirdik. Aynı zamanda bu alanda halka afet öncesi, anı ve sonrası ile ilgili eğitimlerde veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Burada bir adet VHF, bir adet UHF, bir HF telsiz ve uydu telefonu 15 kişilik afet yönetim ve toplantı salonu, idari ofislerimiz, arama kurtarma ofisimiz, aynı zamanda eğitim ve toplantı maksatlı 104 kişilik de seminer salonumuz, sığınağımız bulunuyor. Burası 7 gün 24 saat hizmet verecektir" diye konuştu.

        Nilüfer Belediye'sinin tüm tesislerinin acil durum planlarının bu binada hazırlandığını söyleyen Bozbey, "Gönül ister ki burayı afet ile ilgili hiçbir zaman kullanmayalım. Bugün açılışımı yaptığımız yer hayırlı uğurlu olsun" dedi.

        Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Deprem simülasyonunun bulunduğu odada yapay depremi yaşayan Bursa protokolü, afet merkezi ile ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldılar.

        (SD-

        17.08.2017 13:19:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa