Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'ta hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

        (Fotoğraflı)

        Alpaslan Demir

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ta bu yıl hac ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları dualarla uğurlandı.

        Kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarını, yakınları ve Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç düzenlenen törenle uğurladı. Bilal Şahin Külliyesi'nde bir araya gelen hacı adaylarının uğurlanması öncesi dualar okundu ve helallik alındı. Ardından ise hacı adayları karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

        Vali Kemal Yurtnaç törende yaptığı konuşmada,"Sizler kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. İnşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde hac görevinizi yerine getirerek tekrar sevdiklerinize kavuşursunuz. Gittiğiniz kutsal topraklarda ülkemizin birlik ve beraberliği için sevdikleriniz için bizler için dua edin. Allah şimdiden hac vazifenizi kabul etsin. Yolunuz açık olsun. Allah gitmek isteyen tüm kardeşlerimize bu vazifeyi yerine getirmeyi nasip etsin" dedi.

        342 hacı adayı kutsal topraklara hareket ederken hacı adaylarına 10 din görevlisi eşlik etti. Hac farizasını yerine getirecek olan hacı adayları, 20 Eylül tarihinde yurda dönecek.

        (AD-BMG-UY-Y-)

        17.08.2017 13:04:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa