Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle ve OSİAD'tan yeni iş birliği projesi

        - STK'ların kamuyla ilişkileri güçlenecek

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurt, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ziyaret ederek hem "Şiddet Mağduru Kadınların Sosyo-Ekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesi" projesindeki son gelişmeleri hem de STK'ların kamuyla olan ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlayan Avrupa Birliği projesinin detaylarını paylaştı.

        Şiddet mağduru kadınların yeniden hayata tutunması için iş birliği yaparak kadınlara yeni bir hayatın kapılarını aralayan Yenimahalle Belediyesi ve OSİAD, bu kez de sivil toplum kuruluşları için omuz omuza verecek. OSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurt, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ziyaret ederek hem "Şiddet Mağduru Kadınların Sosyo-Ekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesi" projesindeki son gelişmeleri hem de STK'ların kamuyla olan ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlayan Avrupa Birliği projesinin detaylarını paylaştı.

        Görüşmede topluma faydalı olacak projelerin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Yaşar, istihdama katkı sunmanın önemine değindi. Eğitim sistemini eleştiren Yaşar, "Eğitim sistemindeki çarpıklıklar yüzünden gençlerimizin geleceği kararıyor. Bugün karşılığı olmayan mesleklerde okuyan binlerce gencimiz var" dedi.

        YENİMEK'ler okul gibi

        Yenimahalle Belediyesi olarak istihdam oluşturan projelere omuz verme çabasında olduklarını kaydeden Yaşar, "Sizinle kaynakçılık, plastik enjeksiyon ve lojistik alanlarında 50 kadını meslek sahibi yaptık. Başka dernekler ve kurumlarla iş birliği yaparak çok sayıda insana istihdam oluşturmaya devam ediyoruz. Yakın zamanda Giyim Sanayicileri Derneği ile bir protokol yaptık. Eylül'de çalışmaya başlayacak YENİMEK Tasarım ve Üretim Atölyesi, iş garantili eğitim verecek. Yine Anadolu OSB ile de istihdam konusunda iş birliği yapıyoruz. Ayrıca YENİMEK'lerimiz birer okul gibi. 15 noktadaki kurs merkezlerimizde çok sayıda kişiyi meslek sahibi yapıyoruz. Bu yıl kursiyer hedefimiz 20 bin kişi" ifadelerini kullandı.

        "Kadınların gözü arkada kalmayacak"

        Ostim'de çalışan kadınlar için bölgeye bir gündüz bakım evi de kazandıracaklarının müjdesini veren Yaşar, "Kadınların gözü arkada kalmayacak. Sabah gündüz bakım evine çocuklarını bırakıp, akşam alacaklar" açıklamasında bulundu. Yenimahalle Belediyesi'nin STK'lara çok önem verdiğini de kaydeden Yaşar, STK'lar konusundaki yeni projeye de destek vermekten mutlu olacağını sözlerine ekledi.

        STK'lar ve kamu kuruluşları buluşacak

        OSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurt ise desteklerinden dolayı Başkan Yaşar'a teşekkür ederek, şunları kaydetti:

        "Şiddet Mağduru Kadınların Sosyo-Ekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesi projesi sizin şemsiyeniz altında çok güzel bir proje oldu. Amacına uygun bir proje olsun diye çok emek verdik. Şu an kadınlarımızı işe yerleştirme aşamasındayız. Sizin bölgemize kazandıracağınız gündüz bakım evi de Ostim'de çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Kadınların istihdamını artıracak. Şimdi de STK'lar konusunda sizinle iş birliği yapmaktan çok memnunuz. 7 Eylül'de Ostim'de STK'ları kamu kuruluşlarıyla bir araya getireceğiz."

        (PLN-BT-Y)

        17.08.2017 12:58:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa