Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çermik'in içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yenileniyor

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ilçenin en büyük sorunu olan içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri ile kanalizasyon arıtma ve doğal gaz şebekesinin altyapı çalışmaları için İller Bankası tarafından 6 Eylülde ihale yapılacağı müjdesini verdi.

        Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ilçenin en önemli sorunlarından biri olan içme suyu şebekesiyle kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisi yapılması yönünde İlçe Başkanı Sehit Kaya ile birlikte Diyarbakır DİSKİ Genel Müdürü ile görüştüklerini belirtti. DİSKİ yetkililerinin ilçeye gelerek yerinde inceleme yaptıklarını anlatan Karamehmetoğlu, daha sonra AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Ankara'da yapılan görüşmeler neticesinde ilçenin bu sorunlarının çözülmesi yönünde neticeye varıldığını kaydetti. İller Bankası tarafından Ankara'da 6 Eylül 2017 tarihinde ihalenin yapılacağını anlatan Karamehmetoğlu,

        Çermik Sinek Çayı gözesinde saniyede 120 litre su alındığını dile getirdi.

        Şehir içi içme suyu şebekesinin çok eski olması nedeniyle saniyede 50 litre su alınabildiğini dile getiren Karamehmetoğlu, "İlçe teşkilatımız ve milletvekillerimizin yoğun girişimleri sonucunda ilçenin içme suyu şebekesinin yenilenmesi, atık su projesi, kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi ve doğal gaz şebekesinin döşenmesi yönünde İller Bankası tarafından yapılacak ihale neticesinde işi alacak olan yüklenici firma ilçeye gelerek çalışmalara başlayacak ve ilçenin 60 yıllık sorunu çözüme kavuşacak" dedi.

        (HG-MP-Y)

        17.08.2017 12:56:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa