Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yaşar ilçedeki dev yatırımları yerinde inceledi

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi, hayata geçirdiği prestij projelerle ilçeyi Ankara'nın kültür-sanat başkenti yapıyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediyenin spor, kültür-sanat ve eğitim alanında yaptığı dev yatırımları yerinde inceledi.

        Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ın yatırımları denetlediği turunda ilk durağı Ergazi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Barış Manço Anaokulu ve Gündüz Bakımevi oldu. Yenimahalle Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiklerinin altını çizen Yaşar, "Bu eğitim-öğretim döneminde miniklere kapılarını açacak olan anaokulumuza 7'den 70'e herkesin sevgilisi Barış Manço'nun adını verdik. Bu güzel eğitim yuvasında minikleri sağlam adımlarla geleceğe hazırlayacağız" dedi.

        Serhat'a kültür merkezi

        Ardından Serhat Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin metrekare alanda inşaatına başlanan Serhat Kültür Merkezi'ni inceleyen Yaşar, "Tesis üç kat olarak projelendirildi. Serhat Kültür Merkezi içerisinde; taziye evi ve mutfağı, mescit, 215 kişilik konferans salonu ve hazırlık odaları, İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi, kütüphane, atölyelerin yer aldığı YENİMEK kurs merkezi ve fitness salonu yer alacak" ifadelerini kullandı.

        Adına yakışan dev yatırım: Gazi Mustafa Kemal Spor Kompleksi

        Yaşar'ın bir sonraki durağı ise Yunus Emre Mahallesi'nde yapımına başlanan dev bütçeli yatırım Gazi Mustafa Kemal Spor Kompleksi oldu. Adına yakışır bir tesis olması için titizlikle çalıştıklarını ifade eden Yaşar, "Bu dev tesis, Yenimahalle'yi sporun başkenti yapacak. 25 milyon bütçeyle yapılan bu kompleksten tüm spor kulüpleri istifade edebilecek. 14 bin 850 metrekare kapalı alana sahip olacak Gazi Mustafa Kemal Spor Kompleksi, her türlü salon sporunun yapılabileceği bir yer olacak" şeklinde konuştu.

        Son durak Barıştepe Yüzme Havuzu

        Yaşar'ın son durağı Barıştepe Mahallesi'nde yapımı süren yarı olimpik yüzme havuzu oldu. İlçede 3 adet yarı olimpik yüzme havuzu olduğunu hatırlatan Yaşar, 4. havuzu Barıştepe'ye kazandırdıklarını anlattı. Yenimahalle halkının deniz hasretini Yenimahalle havuzlarında giderdiğini kaydeden Yaşar, "Yenimahalle'yi Ankara'nın en gözde, en yaşanabilir ilçesi yapmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        (AS-BT-Y)

        17.08.2017 12:54:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa