Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nergiz; "Deprem tedbirini almalıyız

        (Fotoğraflı)

        Demet Leyne

        MUĞLA (İHA) - AKUT Bodrum ekibi Milas Birimi Sorumlusu Mehmet Nergiz, 17 Ağustos Depremi yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada "Depremden kaçmak yerine hazırlıklı olmalıyız" dedi.

        AKUT Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz, depremden kaçmak yerine hazırlanarak yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini ifade ederek 17 bin 480 kişinin yaşamını yitirdiği 23 bin 781 kişinin de yaralandığı 17 Ağustos Marmara depreminin 18. yıl dönümünde yazılı olarak basın açıklaması yaptı. Son günlerde Bodrum ve Milas'ta da sık sık yaşanan depremlerin ardından bir kez daha depreme hazırlıklı olmak konusunda sınıfta kaldığımızı ifade eden Nergiz; "depreme hazırlıklı olmanın çalışmalarını deprem olmandan önce yapmalıyız. Depremden önce yapılması gerekenler, Deprem anında yapılması gerekenler ve depremden sonra yapılması gerekli olanları çok iyi öğrenmeliyiz. 3 kategoride düşünebileceğimiz bu durumda yapacağımız basit çalışmalarla hayatta kalma şansımızı arttırabiliriz" dedi.

        Depremden önce aile fertlerinin kendi aralarında yapacakları planlamanın da önemli olduğunu kaydeden Nergiz, "depremden sonra aile fertleri bir birlerini arıyor. Bunun yerine farklı noktalarda eğitim gören, çalışan veya evde istirahat halinde olan aile fertlerinin böylesi bir durumda kendi planları dahilinde hareket etmeleri bir birlerini bulmalarını kolaylaştırıyor "diyerek, deprem planlamasının önemine dikkat çekti.

        17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Perşembe günü Atapark'ta farkındalık yaratmak adına broşür dağıtımı ve görsel sunum yapacaklarını kaydeden Nergiz, ülke topraklarının yüzde 66'sının birinci ve ikinci derece deprem tehlikesi altında olduğunu hatırlattı.

        Deprem esnasında dışarıya kaçmaya çalışmak yerine kendimizi koruyacak büyük bir eşyanın yanına yatmamız gerektiğini kaydeden Nergiz, "Bir elimizle başımızı koruyup diğer elimizle yanına yattığımız eşyaya tutunmalıyız. Bacaklarımızı karnımıza doğru çekerek, depremin geçtiğine emin olana kadar yerimizden kıpırdamamalıyız. Yani bu durumu yat, tutun ve korun başlıklarıyla hatırlayabiliriz" dedi.

        (DL-MB-Y)

        17.08.2017 12:28:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa