Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis'te 'Yerli Tohum Projesi' hayata geçirildi

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yok olmaya yüz tutmuş yerli tohumların muhafazası ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla 'Yerli Tohum Projesi' hayata geçirildi.

        İl genelinde yok olmaya yüz tutmuş yerli tohumların muhafazası ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla 'Yerli Tohum Tespiti, Muhafazası ve Çoğaltılması Projesi' kapsamında toplanılan yerli tohumların ekimi yapıldı. Deliktaş köyünde yaklaşık 5 dekar alan üzerinde ekim yapıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, "Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilimize ait yöresel çeşitlerde ve özelliklede sebze çeşitlerinde hıyar, domates, fasulye, biber, patlıcan, reyhan ve mısır olmak üzere yok olmaya yüz tutmuş yerli tohumlarımızın muhafazası ve gelecek nesillere aktarılması amacı 'Yerli Tohum Tespiti, Muhafazası ve Çoğaltılması' projesini hayata geçirdik. Amacımız bunları muhafaza etmek, bundan sonraki nesillere aktarmak, bu tadı, kokusu ve aroması ile birlikte bu özel tohumlarımızı muhafaza edelim istedik. Bu kapsamda üreticimiz ile birlikte yaklaşık 5 dekarlık bir alanda tohumlarımızın ekimini Deliklitaş köyünde gerçekleştirdik. Tarla kontrollerimize geldik. Ürünlerimizin yerli, yöremize ve Bitlis'imize has olmalarından dolayı hamdolsun çok güzel bir gelişim göstermiştir. Arzu ediyoruz ki ilimize has bu ürünlerimiz, bu tat, bu koku, bu aroma hep muhafaza edilsin. Projenin sonunda nihayetinde birçok tohum elde edilecektir ve bu tohumlarımız inşallah muhafaza edilecektir. Her yıl bu alanları genişleterek gelecek nesillerimize, ilimize gerek pazarda ve gerekse tohum olarak bu yöresel çeşitlerimizden faydalanmalarını sağlayacağız. Özellikle emeği geçen üreticimiz başta olmak üzere Deliklitaş köyü sakinlerine çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

        (VO-MSA-Y)

        16.08.2017 13:47:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa