Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyetisyen Alış'tan bebekler için beslenme önerisi

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Halk Sağlığında görevli Beslenme ve Diyet Uzmanı Bilge Alış, yeni doğan bebekler için beslenme önerilerinde bulundu.

        Yeni doğan bebeğin beslenmesi ve tamamlayıcı besinlere geçiş ve 0-2 yaş grubundakiler için beslenme önerilerinde bulunan Alış, ilk altı ayda bebeklerin nasıl beslenmesi gerektiğine yönelik bilgiler verdi. Doğumdan iki yaşın sonuna kadar devam eden dönem, çocuklarda büyüme-gelişmenin en hızlı olduğu dönemlerin olduğunu belirten Alış, "Yaşama sağlıklı başlangıç için en kritik dönemdir. Bu nedenle, süt çocuğu ve küçük çocukların beslenmesiyle ilgili alışkanlıkların bu dönemde kazandırılması ve annelerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Yeni doğan bir bebek için en uygun besin anne sütüdür. Anne sütü bebeğin sağlıklı olması, tüm besin öğeleri gereksinmelerini karşılaması, kolaylıkla sindirilebilmesi ve enfeksiyonlara karşı koruması açısından yeri doldurulamaz bir besindir. İlk 6 ay sadece anne sütü verilmelidir, anne sütünden başka herhangi bir gıda verilmemelidir. Eğer anne sütünüz gelmiyorsa ya da herhangi bir sağlık probleminiz varsa önce doktora başvurmalı daha sonra da diyetisyen eşliğinde bebeğinizin beslenme planı yapılmalıdır. Tamamlayıcı beslenme; anne sütüne ilave olarak bebeğin yaşına, gereksinmesine uygun diğer besinlerin verilmesidir. Verilen bu besinlere de tamamlayıcı besin denir. Tamamlayıcı beslenme süresince, bebekler yavaş yavaş ailenin yediği besinleri yemeğe alıştırılmalıdır. Bu sürecin sonunda 2 yaş anne sütü aile besinleri ile tamamen yer değiştirmiş olur. Ancak bebek 2 yaşına gelinceye dek sadece keyif amacıyla emse bile emzirmeye bebeğin psikolojik gelişimi için devam edilmelidir. 6. aydan sonra büyümenin hızla devam etmesi ve daha aktif hale gelmesi nedeniyle anne sütü, bebeğin besin ihtiyacını karşılayamamaya başlar. Tamamlayıcı beslenme, anne sütünden sağlanan ile bebeğin gereksinimi arasındaki boşluğu doldurarak besinsel gereksinmelerin karşılanmasını sağlar. Eğer bebeğin artan besin öğesi ve enerji ihtiyacı karşılanamazsa büyümesi yavaşlar ya da durur" diye konuştu.

        (MSA-Y)

        15.08.2017 15:53:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa