Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin'de dereceye giren ASM çalışanları ödüllerini aldı

        (Fotoğraflı)

        Beril Solmuşgül

        MARDİN (İHA) - Mardin'de Aile Sağlığı Merkezleri arasında yapılan kanser tarama yarışmasında ilk üçe girenlere ödül verildi.

        Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İl genelinde kanser tarama sayılarını artırmak için çeşitli çalışmalar başlatmıştır. Son 1 yıl içinde yaklaşık 200 tane Aile Sağlığı Elemanına gruplar halinde Kanser Taramalarının önemi hakkında eğitim verildi. Yine Aile Hekimlerimize toplu olarak iki defa Kanser eğitimi verilmiştir. Aynı zamanda 120'ye yakın hemşire ve ebeye Servikal Smear Alma uygulamalı eğitim verilmiştir. Son olarak, 2017 ilk 6 ayını kapsayacak şekilde Aile Hekimliği Birimlerimiz arasında Kanser Tarama Yarışması başlatıldı. Yarışma sonunda en çok tarama yapan birimlerimiz şunlardır: Kızıltepe'de Emrullah Urtekin ve Eylem Türkmen, Artuklu'da Meral Kasap ve Derya Olcan, Nusaybin'de Emine Demir Yüksel ve Nurcan Ayhan oldu. İlk üçe giren çalışanlara Teşekkür Belgesi ve Tablet Bilgisayar hediye edilmiştir" denildi.

        (BS-MP-Y)

        10.08.2017 14:55:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa