Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalova valiliği örnek oldu

        - Bu sefer kesilmedi söküldü

        (Fotoğraflı)

        Saim Çotuk

        YALOVA (İHA) - Yalova Valiliği örnek bir uygulamaya imza attı. Valilik bahçesinde yapılacak düzenleme için kaldırılması gereken ağaçlar, yerlerinden sökülerek başka bir yere nakledildi.

        Ağaç kesimleri ile gündeme gelen Yalova bu defa örnek bir uygulamaya ev sahipliği yaptı. Yalova Valiliği Bahçesinde, İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkılan düzenleme çalışmasının startı verildi. Bu çalışma kapsamında valilik bahçesinin Cengiz Koçal Caddesi tarafında yer alan ağaçların da kaldırılması ihtiyacı doğdu. Bunun üzerine Yalova Valiliği devreye girerek, Kocaeli ilinden ağaç sökme makinesi talep etti. Kocaeli'den getirilen makine akşam saatlerinde valilik bahçesindeki ağaçları tek tek yerinden çıkarttı. Gövdesi ve kökleri korumaya alınan ağaçlar belirlenen noktalara edilerek dikildi.

        Ağaçların bulunduğu yerdeki toprağın da tahlili yapıldı. Yalova Valiliği bahçesindeki ağaçların kesildiğini haber alan çevreciler ise gece olay yerine geldi. Ancak kesim yapılmadığı ve ağaçların makinelerle sökülerek uygun şartlarda nakledildiğini gören çevreciler derin bir nefes aldı.

        (SÇ-MŞ)

        10.08.2017 14:00:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa