Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alabalık yetiştiriciliğine kadın eli değecek

        (Fotoğraflı)

        Medeni Topaloğlu

        DENİZLİ (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca, Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen "Kadın Eliyle Alabalık Yetiştiriciliği" projesi kapsamında Çameli ilçesinde alabalık yetiştiricisi kadınlara yönelik eğitim başladı. Kadınlara, çevreyi korumaya yönelik verimli ve sürdürülebilir alabalık yetiştiriciliği yapması amacıyla, alabalık hastalıkları, işletme yönetimi, atık ve çevre yönetimi gibi eğitimler verilecek.

        Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, "Kadın Eliyle Alabalık Yetiştiriciliği Eğitimi kapsamında alabalık yetiştiricisi kadınlarımıza, çevreyi korumaya yönelik verimli ve sürdürülebilir alabalık yetiştiriciliği yapması amacıyla alabalık yetiştiriciliği, alabalık hastalıkları, işletme yönetimi, atık ve çevre yönetimi alanlarında konu uzmanlarınca eğitim verilecektir. Eğitim teorik ve uygulamalı olarak yapılacaktır. Ayrıca Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne teknik gezi düzenlenecektir. Kadın eliyle alabalık yetiştiriciliği projesi ile su ürünleri yetiştiriciliği sektöründe kadına yönelik istihdamın ve ekonomiye olan katkısının artırılması konularında farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Eğitimin ilimiz balık yetiştiriciliğine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        (MT-

        09.08.2017 17:58:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa