Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakanlık onayından sonra Belediye KUDEB kuruldu

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Belediyesi'nin Kastamonu'daki kültür varlıklarına yönelik başlattığı tarihi çalışmanın ardından geçtiğimiz ay içerisinde bünyesinde Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) kurma talebi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Kastamonu Belediyesi'nin KUDEB kurabileceğine dair resmi yazı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu Belediyesi'ne gönderildi.

        İl Özel İdaresi'nde faal olan KUDEB'in ardından Kastamonu Belediyesi'nde de KUDEB kuruldu. Yüksek Mimar Ahmet Sevgilioğlu, Şehir Plancısı Aydemir Aydınlı, İnşaat Mühendisi Ensar Erdoğan, Sanat Tarihçisi İhsan Ayna ve Arkeolog Hakan Kuşçu'dan oluşan 5 kişilik uzman ekip, il merkezinde kültür ve tabiat varlıkların korunmasına dönük projeler kapsamında etkin rol üstlenecek.

        Kastamonu'nun kurtuluşunu tarihinde yattığını her fırsatta dile getiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden gelen bu önemli haberle birlikte Kastamonu Belediyesi KUDEB üyeleriyle ilk toplantısını tarihi Aktekke Konağı'nda gerçekleştirdi.

        Kastamonu'nun bir medeniyet şehri olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Babaş, "Kastamonu'muzun eşsiz tarihi dokusunu gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Estetik Komisyonu'nu kurmamızın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldığımız onay ile Belediyemiz bünyesinde KUDEB'i de kurduk. Amacımız da, hedefimiz de, gayemizde Kastamonu'nun gelişmesi ve hak ettiği değeri elde etmesidir. Bu noktada yılların eksikliğini kapatmak için ekiplerimizle birlikte fedakarca çalışmalar yapıyoruz. Kurduğumuz KUDEB ile birlikte prosedürler daha hızlı ilerleyecek, belediye sınırlarımız içerisindeki tarihi mekanlarını restore ettirmek isteyen vatandaşlarımız yorucu mevzuatlara takılmayacak ve ilimizdeki kültür varlıklarımızı etkin bir şekilde koruyabileceğiz. Bizim için bu çok önemli. Tarihi ve kültürel değerlerimizi canlandırmak adına koşar adım yola devam edeceğiz. Bu nokta da KUDEB Kastamonu'muza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

        Kastamonu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kastamonu Belediyesi KUDEB'de görev yapacak uzman ekipler, Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nde üç aylık staj eğitimi görecek. Uzmanların üç aylık staj eğitiminin ardından alacakları kültür ve tabiat varlıkları yetki belgesiyle birlikte Kastamonu Belediyesi KUDEB faal olarak çalışmaya başlayacak. KUDEB'in faal olmasıyla birlikte ilimiz kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılmasına dönük projeler konusundaki çalışmalar daha hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirilebilecek.

        İl merkezinde bulunan taşınmaz kültür varlıklarıyla ilgili işlem ve uygulamaları yürütme ve denetleme yetkisini elinde bulunduracak Kastamonu Belediyesi KUDEB, 2863 sayılı kanun ve bu kanuna göre hazırlanarak çıkarılan yönetmelikler, Koruma Yüksek Kurulu'nun ilke kararları ile Koruma Bölge Kurulu'nun almış olduğu kararları göz önüne alarak, çalışmaları yürütmekle sorumlu ve yetkili olacak.

        (Vİ-İÇ)

        09.08.2017 16:18:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa