Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şırnak'tan bakanlığın kararına destek

        (Fotoğraflı)

        Abidin Yel

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak Süt Üreticileri Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının dişi ve damızlık hayvanların kurban olarak kesilmemesi için aldığı karara destek verdi.

        Konuya ilişkin açıklama yapan Şırnak Süt Üreticileri Birliği Başkanı Behmen Yılmaz, "Bu hükümetler döneminde hayvancılığa ciddi anlamda destekler verildi. Ancak yeterli olmadığı aşikardır. Et fiyatlarının pahalılığı yaşam standartlarına da etki etmektedir. Bakanımızın açıkladığı dişi ve damızlık hayvanların kurban olarak kesilmesinin yasaklanması çok ciddi ve olumlu bir konudur" dedi.

        Yılmaz, Türkiye'de et fiyatlarının yükselmesine aracı firmaların sebep olduğunu ve küçükbaş ve büyükbaş hayvanların sayısının yeterli potansiyele sahip olduğunu anlatarak, "Kırmızı etin ithal edilmesinin de zamana yayılması uygun olacaktır. Çünkü bunun gümrük vergisinden muafiyeti üreticilerimizi zora sokar. Bunu önlemek için et ithalatının sınırlı yapılmasında fayda görüyorum" diye konuştu.

        (AY-MP-Y)

        08.08.2017 17:02:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa