Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazın üretip, kışın tüketiyorlar

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Serdar Gükçe

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki kadınların kış hazırlıkları sürüyor. Kadınlar, peynir, yoğurt, tereyağı ve konservelerin yanı sıra hoşaf ve reçel yaparak kış aylarına saklıyor.

        Kadınlardan Şirin Ermağan, kış için yoğun mesai harcadıklarını belirterek, "Birçok şey yapıyoruz. Tarla, bahçe ve yemek işleriyle uğraşmanın yanı sıra kış için peynir, yoğurt, tereyağı, konserve, hoşaf ve reçel yapıyoruz. İmkanlar kısıtlı, bu yüzden eskiden beri gelen yöntemlerle yapıyoruz. Tek güzel tarafı organik ve temiz olması. Şimdi burada kazanlarımızda kül ve suyu kaynattıktan sonra eriklerimizi torbalara katıp kaynar suya bandırıyoruz. Fazla kalmadan dışarı çıkarıp damlarda kurutmaya çalışıyoruz. Daha sonra kış aylarına hazırlık için toplayıp serin yerlerde muhafaza ediyoruz. Bu işlerimiz bitikten sonra konserve işi başlayacak böyle bir yaşamımız var" dedi.

        (SRD-MP-Y)

        08.08.2017 10:34:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa