Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP'li Köksal'dan, askerlerden PTT gideri alınmasın önerisi

        (Fotoğraflı)

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği soru önergesinde, askerlerin PTT'deki işlemlerinden ücret alınmaması gerektiğini ifade etti.

        Köksal verdiği soru önergesinde askerlerin yararlandığı PTT hizmetlerine ücret vermemesi gerektiğini kaydederek şu ifadelere yer verdi:

        "Ülkemizin dört bir yanında vatani görevini yapmak Cumhuriyetimizi korumak için canını dişine takarak mücadele eden Mehmetçiklerimizle aile bireyleri zaman zaman telefon, posta gibi yollarla iletişim kurmakta onların ihtiyaçlarını da kargo yoluyla göndermektedir. Vatani görevini yapmakta olan erlerimizin ailelerinin bir kısmının maddi zorluklar içinde olması nedeniyle askerde olan çocuklarının ihtiyaçlarını zar zor karşılayabildiği bazen de karşılayamadığını görüyoruz. Askerlerimizin ailelerine kışladan gönderdiği mektuplar dışındaki PTT gönderilerine ücret ödediğini biliyoruz. Vatani görevini yapmakta olan erlerimizin ve ailelerinin yaşadığı maddi zorluklarda göz önüne alınarak askerlerimizin anne, baba, eş ve kardeşlerine göndereceği kargo giderlerinden ve ailelerinde çocuklarına göndereceği mektup ve kargo gönderilerinden PTT tarafından herhangi bir ücret alınmaması gerekmez mi? Bu yönde bir çalışmanız var mı? Varsa ne zaman uygulamaya konulacak? Yoksa bu vatan için canını vermekten çekinmeyen Mehmetçiğimiz için böyle bir uygulama getirmeyi niye düşünmüyorsunuz?"

        (GC-

        04.08.2017 16:56:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa