Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şahin, ortak canlı yayın da soruları cevapladı

        - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:

        - "Su kesintileri planlı, barajlardaki doluluk oranında sorun yok"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ortak Yayın Platformunun canlı yayın konuğu oldu.

        Şahin, Gaziantep Olay Tv, Kanal 27, Grt, Mega Tv ve Hisar Tv'nin ortak olarak yayınladığı canlı yayında Moderatör Galip Ünlükara'nın sorularını yanıtladı. Türkiye'nin ilk demokrasi müzesi olan "Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi"nde gerçekleştirilen programda Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatarak, müze hakkında bilgi verdi. 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak için müzenin kurulduğunu belirten Şahin, belediyenin kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti. Göllüce, Aydınlar ve Nizip caddelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

        "1 Ağustos'da kesintiler bitiyor"

        Kentteki planlı su kesintilerine de değinen Şahin, "Barajlardaki su doluluk oranıyla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Kontrollü yapılan ve halkımızın bilgilendirerek yapılan bu su kesintileri 40 yıl önce yapılan ön germeli borular kullanmışız. Bu boruların sağlık açısından derhal değiştirilmesi gerekiyor. Su çok stratejik, önemli, artık petrolden sonra su savaşlarının başladığı yeni bir dünya düzenine gidiyoruz. Dolayısıyla biz zaten su fakiri bir şehir olarak gelen suyu kaybetmememiz gerekiyor. Bu 40 yıllık borularda yüzde 60'ın üzerinde kayıp kaçak var. Bizde Düzbağ'daki bu baraj yapımını bir fırsata dönüştürelim istedik. Orada 12 kilometre baraj yolunda ön germeli boru dediğimiz kayıp kaçağı çok yüksek olan, halkımızında sağlığı açısından derhal değiştirilmesi gereken boruların 6 kilometresini hızlı bir şekilde değiştirme kararı aldık. Bunu halkımız için yapıyoruz. Bunu yaparken de barajdaki suyla ilgili kısıtlamaya gitmeniz gerekiyor. Çünkü boru değiştiriyorsunuz. Buradaki depoyu düşürmemek için de düzenli bir şekilde mahallelileri bilgilendirerek 4 günde 12 saatlik bir su kesintisine gitmek zorunda kaldık. Ama 1 Ağustos itibariyle bu su kesintileri bitiyor. 'Suyumuz mu bitiyor, suda mı bir sorun var' gibi bir kaygılları olmasın. Bu tamamen onların sağlığı kayıp kaçağı önlemek için yaptığımız bir tasarruftur" dedi. Gaziantep'te 1 milyar TL'lik suya yatırım yapıldığını vurgulayan Şahin, Türkiye'nin en büyük ikinci projesi Düzbağ Projesinin tamamlanması halinde vatandaşın daha kaliteli bir suyu ucuz bir şekilde kullanacağını kaydetti.

        "12 Kavşağın planlaması yapıldı"

        Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alanının bir doğa harikası olduğunun altını çizen Şahin, çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Kentin önemli sorunlarının başında gelen trafik sıkıntısını en aza indirmek için ulaşımda yapılan çalışmaları anlatan Şahin, göreve geldiklerinde hızlı bir şekilde Acil Eylem Planı ve Ulaşım Master Planı hazırladıklarını söyledi. Hazırlanan planlar kapsamında trafik sıkıntısının en yoğun yaşandığı alanlarda çalışmaların yapıldığını aktaran Şahin, değişimin çok zor olduğunu ifade ederek, "Sola dönüşleri yasakladığımız zaman bir saatte 300 araç geçerken kırmızı ışıkta 500 araç geçmeye başladı. Bir araba üç ışıkta beklerken tek ışıkta geçmeye başladı. Bu neyi getirdi sürekliliği ve daha hızlı geçişleri ve kuyruklanma olmadan sirkülasyonu sağladı" diye konuştu.

        Gaziray Projesini de anlatan Şahin, Metro Uygulama Projesinin ihalesinin yapıldığını aktardı. İhtiyaç dahilinde kavşak yapımlarının devam ettiğini belirten Şahin, 12 kavşağın planlamasını yaptıklarını, para ve bütçe oldukça bunların yapılacağını kaydetti. Kemal Köker Viyadük Köprüsü'nün yıkılmasına dair dört tane rapor hazırlandığını, acilen yıkılması gerektiğinin belirtildiğini ifade eden Şahin, "Bunun üzerine biz hemen köprü yıkımına başladık. Projemizi çalıştık, tek yöne geçtik. Bunların hepsi okullar başlayana kadar bitecek" şeklinde konuştu.

        "Altı ayda binlerce kişi ziyaret etti"

        Gaziantep'in cazibe merkezi olması için rekabet gücünü artırmaya çalıştıklarının altını çizen Şahin, Türkiye'de ilkleri yaptıklarını belirterek, Safari Park ile Zooloji ve Doğa Müzesi'ni açarak halkın hizmetine sunduklarını kaydetti. Zooloji ve Doğa Müzesini 6 ayda binlerce kişinin ziyaret ettiğini aktaran Şahin, Gaziantep'e Gelme Zamanı kampanyası kapsamında şehre geleceklerin kentte gezeceği yerleri geliştirip artırmaya çalıştıklarını bildirdi. Şahin,dünyada bir ilki gerçekleştirerek Panorama Müzesini yaptıklarını söyledi. Merkez ve ilçelerde parklar yaparak yeşil alanları çoğalttıklarına vurgu yapan Şahin, merkezin yanı sıra tüm ilçelerde de parklar yapıldığını belirtti. Ağaçlandırma çalışmalarını yüzde 100 artırdıklarını vurgulayan Şahin, iki milyon metrekare alanı ağaçlandırdıklarını bildirdi.

        Şahin, bütün Gazianteplilerin belediye başkanı olduğunu ve bu anlayışla hizmet ettiklerinin sözlerini ekledi.

        (MU-SD-Y)

        25.07.2017 11:52:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa