Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MESKİ'den kaçak su ve 'içme suyunu sulamada kullanmayın' uyarısı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), içme suyunun kaçak kullanımı ve sulamada kullanılmasının su kesintilerine sebep olması nedeniyle vatandaşları uyardı.

        MESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, kaçak su kullanımının ve içme suyunun sulamada kullanılmasının önüne geçebilmek için harekete geçti. Elektrik kesintileri nedeniyle özellikle kırsal bölgelerde sık sık yaşanan su kesintilerini önlemek için de 48 adet jeneratör alan MESKİ, vatandaşlardan da su kullanımı konusunda dikkatli olmalarını istedi.

        MESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin kaçak ve usulsüz su kullananlara karşı etkin ve sistemli bir çalışma yürüttüğü ve kaçak su ile mücadeleye aralıksız devam edildiği belirtildi. Kaçak su kullananların tespiti halinde gerekli adli işlemler yapılarak para cezaları da uygulandığına işaret edilen açıklamada, kaçak su kullananların MESKİ'ye bildirilmesi de istendi.

        Elektrik kesintilerine karşı 48 jeneratör alındı

        MESKİ'nin, vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz içme suyu sağlama konusunda çalışmalarının sürdüğü kaydedilen açıklamada, "Mersin genelinde yaşanan hava şartları sebebiyle enerji hatlarında arızalar yaşanabilmektedir. Bu nedenle içme suyu dağıtım tesislerimize enerji gelememekte ve Mersin'in bazı bölgelerine içme suyu ulaşması noktasında zaman zaman kesintiler yaşanabilmektedir. İlgili kurumca enerji arızalarının giderilip tesislerimize yeniden enerji verilmesiyle tesislerimiz normal çalışma sistemine devam etmektedir. Tesislerimizin enerji kesintilerinden etkilenmemesi için merkez Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri için 12 adet, Silifke ilçesi için 13 adet, Erdemli ilçesi için 16 adet, Aydıncık ilçesi için 2 adet, Çamlıyayla ilçesi için 4 adet, Tarsus ilçesi için 1 adet olmak üzere toplam 48 adet yeni jeneratörler alınmış olup devreye alma ve kabul işlemleri devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

        "İçme suyu ile sulama yapılması su kesintilerine sebep oluyor"

        MESKİ, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yapılan çalışmalarla yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacı karşılanmış olmasına rağmen, içme suyunun amacı dışında sulamada kullanılmasının, su sarfiyatının artarak suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyetine neden olduğu uyarısında da bulundu. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Özellikle yaz aylarında meydana gelen bu durum karşında vatandaşlarımızın içme suyu ile sulama yapmamaları kendi menfaatleri açısından büyük önem arz etmektedir. İçme suyunun kaçak olarak ve amacı dışında sulamada kullanılması bazı yerleşim yerlerinde su kesintilerine sebep olmaktadır. Özellikle kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın bahçe sulamaları konusunda çok hassas davranmaları gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını beklemekteyiz."

        (KYM-Y)

        25.07.2017 10:19:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa