Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2017 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Aslan

        ERZİNCAN (İHA) - 2017 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Erzincan Valisi Ali Arslantaş'ın başkanlığında yapıldı.

        Gerçekleştirilen toplantıda, yatırımcı kuruluşların il genelinde yürüttükleri çalışmalar ele alınarak, ilgili kurum temsilcileri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

        Erzincan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Başöğretmen Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Vekili Fatih Acar, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluş müdürleri ve bazı bölge müdürleri katıldı.

        Toplantı öncesi açılış konuşmasını yaparak, il genelindeki projelere ilişkin genel değerlendirmede bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ilimizde yerel yönetimler hariç 304 projenin uygulanmakta olduğunu söyledi.

        Vali Ali Arslantaş konuşmasının devamında; "Kamu kurum ve kuruluşları olarak vatandaş odaklı yönetim anlayışı içerisinde, vatandaşlarımızın önerilerini de göz önün de bulundurarak zaman kaybına yol açmadan, sorunları mahallinde çözmek suretiyle kamu hizmetlerinin verimliliğini artırmak istiyoruz. Bu amaçla her ay muhtarlar, halk ve güvenlik toplantıları, altı ayda bir ekonomik toplantılar ve yılda dört kez İl Koordinasyon Kurulu toplantıları düzenlenmektedir.

        Bu toplantılarda yatırım ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde ortaya çıkan sorunlara çözüm bulunmasını sağlamak yanında; ilimizin kalkınması, yatırım, istihdam konuları görüşülmekte ve gerekli kararlar alınmaktadır.

        İlimizde kısa olan inşaat mevsiminin en iyi şekilde değerlendirmek ve sezonun ortalarına yaklaştığımız bu günlerde, daha çok gayret göstermek suretiyle yatırımları planlanan sürede tamamlamak istiyoruz.

        2017 yılında; İlimizde yerel yönetimler hariç 304 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin bedelleri toplamı 3,9 milyar TL, önceki yıllar harcaması 1,5 milyar TL, 2017 yılı ödeneği 338 milyon TL, 115,6 milyon TL harcanarak yüzde 34 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

        2017 yılı yatırım ödeneklerinin sektörlere göre dağılımı ise şu şekildedir. Eğitim 87,9 milyon TL, Konut 77,9 milyon TL, Tarım 64 milyon TL, Ulaştırma 33,9 milyon TL, Genel İdare 28,5 milyon TL, Altyapı 18,5 TL, Orman 12 milyon TL, Enerji 7,5 TL, Sağlık 7 milyon TL'dir.

        Ayrıca 2017 yılında İl Özel İdaresi ve KÖYDES programından, 395 adet proje için 37 milyon TL ödenek ayrılmış olup, 25,2 milyon TL harcanarak yüzde 68 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

        2017 yılı yatırımlarını önemli projelere göre değerlendirdiğimizde Karayollarında; Çevre Yolu Çağlayan kavşağındaki çalışmaların 2017 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Refahiye-Erzincan 60 km bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. 2017 yılında eksik kalan işlerde çalışılmaktadır. Kemaliye-Dutluca Ayrımı- 8. Bölge (Elazığ) Hududu Yolunun (22 km) proje bedeli 590 milyon TL olup, Genel Müdürlük ihale sürecindedir. Refahiye-İliç yolunda Sünebeli tüneli ve bağlantı yollarında çalışmalara başlanmıştır.

        Eğitim Sektöründe, Erzincan Üniversitesi yatırımları hızla devam etmektedir. 500 öğrenci kapasiteli 2. yükseköğrenim yurdu geçici kabul aşamasındadır. Üzümlü 16 Derslikli İmam Hatip Lisesinin ihalesi yapılmıştır. Otlukbeli 16 derslik Anadolu Lisesinin yaklaşık maliyeti hazırlanmaktadır. Çayırlı Öğretmenevi, Bayırbağ İmam Hatip Lisesi ile Çayırlı, Otlukbeli ve Çadırkaya' da 7'şer Daireli Öğretmen Lojmanlarnını arsa işlemleri devam etmektedir.

        Gençlik ve Spor Sektöründe, 3000 Kişilik Spor Salonunun geçici kabulü yapılmıştır. Eksiklikler tamamlanacaktır. Üzümlü Gençlik Merkezi yüzde 83 seviyesinde devam etmektedir. Demirkent Çok Amaçlı Spor Salonunun yüzde 30 seviyesinde devam etmektedir. Sağlık Sektöründe, 250 Yataklı Hastane İnşaatının proje bedeli 83,7 milyon TL olup, temel seviyesinde çalışmalar devam etmektedir. Tarım Sektöründe Çayırlı Turnaçayırı Barajı yapımı devam etmektedir. Erzincan Tercan ve Çayırlı ovalarında 126 köyümüzde arazi toplulaştırma projesinin ihale işlemleri devam etmektedir. Tarıma dayalı besicilik ve seracılık organize sanayi bölgeleri kuruluş işlemleri devam etmektedir. TOKİ yatırımlarının bedeli 1 milyar TL'ye konut sayısı 10.630 adede ulaşmıştır. İl Özel İdaresi ve KÖYDES programında bulunan toplam 395 projeden; 90 adedi bitirilmiş, 260 adedi devam etmekte, 28 proje ise ihale aşamasındır. Yatırımcı kuruluşların yöneticileri tarafından, devam eden yatırımların uygulanma durumları ve koordinasyonu gerektiren konularda kurul üyelerine bilgi verilecektir. Tüm kuruluşların yöneticilerine ve personeline teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim." diye konuştu.

        (AA-AA-Y)

        24.07.2017 10:42:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzincan İlçeleri
        Tüm Erzincan Haberleri
         Erzincan

        Erzincan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa