Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MDOB'dan Down Kafe yararına konser

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez Mezitli Belediyesi ve Mersin Devlet ve Opera Balesi (MDOB) iş birliği ile Down Kafe'ye destek olmak amacıyla 'yaz konseri' etkinliği düzenlendi.

        MDOB'dan Tarık Aydoğan tarafından organize edilen, orkestra şefi Anıl Aydın tarafından yönetilen konserde çeşitli bestecilerin eserlerinin yanı sıra Türk halk müziği de klasik müzik notaları ile buluştu. İzleyicilerin büyük bir beğenisi kazanan sanatçılar, unutulmaz dakikalar yaşattılar. MDOB sanatçılarının seslendirdikleri türkülere izleyicilerinde eşlik etmesi güzel anlar yaşattı. Konser boyunca down sendromlu çocuklar da dans ederek doyasıya eğlendi. Şef Anıl Aydın, Down Cafe'nin çok özel ve güzel bir proje olduğunu, bu projeyi hayata geçiren ve halka kazandıran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a teşekkürlerini iletti.

        Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise MDOB sanatçılarına verdikleri konserden dolayı teşekkür etti. Opera ve bale sanatçılarının ne kadar zor durumda çalıştıklarını, gelecekten ne kadar endişe duyduklarını yakından bildiğini ifade eden Tarhan, "Toplumda büyük bir siyasi gerginlik ve bizler sanat yoluyla, müzik yoluyla bunları aşmamız gerekiyor. Sanat yapmanın dahi artık cesaret olduğu bir ortamda sanatlarını en güzel şekilde yapmaya gayret gösteren, her zaman yanımızda olan sanatçılarımıza sonsuz teşekkürlerimiz sunarım. Mersin'in çok gözde bir opera ve balesi var. Sanatı halkın ayağına götürmek adına her türlü etkinliği düzenliyorlar. Önümüzdeki günlerde hayata geçerek Mezitli'de büyük bir eksikliği kapatacak olan amfi tiyatromuzda ve yine gelecek ay ihalesini yapacağımız kültür merkezimizde çok daha büyük organizasyonlarımızı yine birlikte yapacağız" dedi.

        Down Kafe hakkında da bilgiler veren Tarhan, "Burası down sendromlu gençlerin işlettiği, hizmet ettiği bir yer. Burayı Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ile beraber yürütüyoruz. ZİÇEV bize her hafta değişik 2 veya 3 arkadaşımızı yönlendiriyor. Bu çocuklarımızın aileleri de çocuklarının sosyalleşmesinden son derece mutlular. Ama Down Kafe durup dururken Down Kafe olmadı. Opera ve bale sanatçıların bu şeklide halkla bir araya gelerek, etkinlik düzenlemeleri çok güzel bir fikir. Açıldığı günden buyana destek veren tüm Mersin halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunarım" diye konuştu.

        Konserin sonunda Başkan Tarhan, sanatçılara çiçek vererek, teşekkür etti.

        (KRY-Y)

        23.07.2017 12:49:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa