Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Kaymak: "Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsuru"

        - Samsun Valisi Osman Kaymak:

        - "Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, aynı zamanda demokrasimizin de en büyük güvencesidir"

        SAMSUN (İHA) - Basın kuruluşları ve çalışanlarının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, özgür, bağımsız ve çok sesli bir basının, aynı zamanda demokrasinin de en büyük güvencesi olduğunu söyledi.

        Samsun Valisi Osman Kaymak, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Kaymak yaptığı açıklamada, "Basın kuruluşları ve çalışanları, halkın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, aynı zamanda demokrasimizin de en büyük güvencesidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Basın, bir milletin ortak sesidir" sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Demokrasimizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün gerçekleşmesi ile mümkün olabilecektir. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum" dedi.

        (KA-MAY-SÜ-Y)

        23.07.2017 12:30:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa