Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rektör Gür'den Basın Bayramı Kutlaması

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 24 Temmuz basın Bayramını kutladığı mesajında "Görevlerini basın meslek ilkelerine bağlı kalarak icra eden basın mensupları, gerek Gaziantep, gerek ülkemize yaptığı katkıyı görmemezlikten gelmek mümkün değildir" ifadelerine yer verdi.

        Rektör Prof. Dr. Ali Gür, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, 24 Temmuz 1908'de ülkemizde basından sansürün kaldırıldığına işaret eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, gücünü kamuoyu desteğinden alan basının, halkın haber alma hakkının kullanılmasına aracılık ettiğini vurguladı. Rektör Gür, bu çerçevede önemli ve etkin bir denetim organı misyonunu üstlenen basının, demokrasinin temel unsurlarından olan burusu olduğunu vurguladı. Basının, güçlü ama şeffaf bir yapıyla kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması açısından önemli olduğuna işaret eden GAÜN rektörü Prof. Dr. Ali Gür, mesajında "Günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelen basın, teknolojideki hızlı gelişmelerin de etkisiyle geçmişten günümüze ülkemizin ve ilimizin gelişmesinde çok değerli katkılarda bulunmuştur. Basınımızın 15 Temmuz hain darbe girişimi sırası ve sonrasında devletimizin ve milletimizin yanında yer alarak demokrasiden yana tavır koyması ve cesaretle gerçeklerin anlatılmasındaki gayreti de takdire şayandır. Basın mensuplarının, gerek Gaziantep, gerek ülkemize yaptığı katkıyı görmemek mümkün değildir. Basınımızın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken; meslek ilkeleri ve etiğinin gözetilmesi, kişilik haklarına, özel yaşama, gizlilik alanına saygı gösterilmesi, doğru olmayan haberlerden kaçınılması gibi ilkeler doğrultusunda hareket ederek ülkemizin aydınlık geleceğine katkılar sunacağına yürekten inanıyorum. Bir gazeteci eşi olarak, basının meslek ilkeleri doğrultusunda mesleklerini yapmaya çalışan tüm basın mensuplarına gerek şahsım, gerekse üniversite olarak her türlü kolaylığı göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle görevlerini mesleklerine uygun, tarafsız bir şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

        (AKG-SD-Y)

        23.07.2017 10:11:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa