Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Piknik alanını çöplüğe çevirdiler

        (Fotoğraflı)

        İsmet Cep

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Bozalan köyünde bulunan ve halk arasında 'suyun çıktığı alan' olarak bilinen Karasu mevkiindeki piknik alanı, duyarsız vatandaşların bıraktıkları ve çevreyi kirleten atıklar yüzünden çöplüğe dönüştü.

        Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar dinlenmek için piknik alanlarına akın ediyor. Ancak doğayla baş başa kafa dinlemek ve temiz hava almak isterken oluşturulan bu olumsuz görüntüler herkesi üzüyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar "İnsan olarak her konuda bilgimiz olduğunu iddia ederiz. Ama piknik yapmayı bilmediğimiz kesin. Aslan yattığı yerden belli olur misali; pikniğe gidiyoruz, piknik sonrasında arta kalan çöplerimizi ayrılırken olduğu gibi bırakıyoruz. Çevreye gelişi güzel bırakılan bu çöpler çevre kirliliğine neden oluyor. Bu nasıl bir vurdumduymazlık anlamak mümkün değil. Çevreye zarar verdiğinin farkında olmayan duyarsız vatandaşlar ise bıraktıkları çöpler ile bu alanların kullanılmaz bir hale gelmesine neden oluyorlar. Piknik sonrasında bilinçsizce bulundukları yere çöplerini bırakan kişiler, köpekler ve diğer canlılar tarafından bu çöplerin karıştırılabilme ihtimalini unutuyorlar. Çevre kirliliğinin başlıca sebeplerinden biri olan bu çöpler her türlü yaşam alanını tehdit ediyor ve çok kötü görüntüler oluşturuyor. Bu konuda artık vatandaşlar olarak bilinçlenmemiz gerekiyor. Piknik yapabilecek böyle güzel alanlarımız var ama maalesef sahip çıkanımız yok. Herkes pikniğin ardından kendi çöpünü kendisi alıp en yakın çöp konteynırına götürse böyle bir tablo ortaya çıkmayacak. Vatandaşlarımızı doğaya ve topluma karşı biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çevre kirliğini en aza indirebilmek için yetkililerinde bu alanlarda gerekli çalışmaları yapmalarını talep ediyoruz. Gerekirse cezai yaptırım uygulansın ama ne olur artık böyle görüntülerin oluşmasına engel olalım" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

        (İC-MET-Y)

        22.07.2017 17:12:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa