Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BESYO şampiyonlar yetiştirecek

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), 2017-2018 eğitim öğretim yılına iddialı giriyor.

        Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü olmak üzere iki bölümü bünyesinde barındıran BESYO'da 6 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 4 araştırma görevlisi görev yaparken, toplamda 273 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Bünyesindeki öğrencilere futbol, basketbol, hentbol, dağ bisikleti, futsal, voleybol, uzakdoğu sporları ve halter branşlarında şampiyonluklar yaşatan BESYO, yeni dönemde de yine birçok branşta başarılar elde etmek istiyor.

        Elde edilen başarılar ve yeni dönemdeki öğrenci portföyünden bahseden BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Murathan, "Amacımız evrensel bilgi üreterek, toplum ve insanlık yararına kullanmak; çağdaş anlayışta, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirerek ülke kalkınmasına sosyo-kültürel, teknolojik ve bilimsel yönden katkı sağlamaktır. Değişen ve gelişen bir üniversite olarak öz görüşümüz, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, saygın, öncü ve işbirliğine açık bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır. Bu kapsamda bizlere emanet edilen kardeşlerimizi en iyi şekilde donanımlı birer birey hâline getirerek hayatlarında başarılı olmaları için çalışıyoruz.

        Yüksekokulumuzda aktif olarak 2 Bölümümüz bulunmakta olup; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde 3 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Ayrıca 173 öğrencisi vardır. Antrenörlük Eğitimi Bölümünde ise 3 yardımcı doçent ve 1 araştırma görevlisi bulunmakta olup 40 öğrencisi vardır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Beden Eğitimi ve Öğretmenlik Bölümüne 60, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne ise 40 öğrenci alınacaktır. Ben şimdiden bizleri tercih edecek olan öğrencilerimize teşekkür ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum. Dört yıllık eğitim-öğretim veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu programlarına özel yetenek sınavı ile bu yıl toplamda 110 kişilik genel kontenjan ayrılmıştır" dedi.

        (AHM)

        22.07.2017 17:08:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa