Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık-Sen, 2018-2019 dördüncü dönem toplu sözleşme taleplerini açıkladı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Müdürlüğü, 2018-2019 dördüncü dönem toplu sözleşmede yer almasını istedikleri maddeleri açıkladı.

        Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle, yoğun çalışma temposunda halkın sağlık hizmeti alması için görev yaptıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının her zaman milletin yarasını sarıp şifa olduğuna değinen Ensarioğlu, "15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan vatandaşlarımıza ilk müdahaleyi sağlık çalışanlarımız yapmıştır. Kurşunları hiçe sayarak en önde yaralılarımıza müdahale etmiştir. Şehitlerimizin birçoğu, son nefeslerini sağlık çalışanlarımızın kucağında vermiştir. Sağlık çalışanları kadar fedakarlığın başka bir adresi de sosyal hizmet çalışanlarımızdır. Toplumun dezavantajlı grubuna hizmet veren sosyal hizmet çalışanlarımız da birçok konuda mağduriyetler yaşamaktadır. Ağustos ayında, 4. dönem toplu sözleşmeleri başlayacak. Biz de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini, yetkili sendika olarak masaya taşıyacağız ve sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz. Sorunlarını çözmek, taleplerini kazanıma dönüştürmek için masada olacağız" dedi.

        Ensarioğlu'nun talepleri arasındaki maddelerden bazıları şöyle:

        "Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının zam ve tazminatları artırılmalıdır. Özel hizmet tazminatları 15 puan artırılmalıdır. 5, 6 ve 7. bölgeler için ek puanlar 10 puan artırılmalıdır. İstanbul'da görev yapanlara 30 puan ek özel hizmet tazminatı verilmelidir. İş güçlüğü, iş riski ve temininde güçlük zamları 2 biner puan artırılmalıdır. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ek göstergeleri 600 puan artırılmalı ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına da ek gösterge verilmelidir. Sabit ek ödeme oranları 15 puan artırılmalıdır. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır, sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf olmalıdır. Dağıtılabilir döner sermaye tutarı, her yıl Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve SGK arasında imzalanan global bütçe artışı veya TEFE oranında artırılmalıdır. Döner sermaye katsayıları artırılmalıdır. Süt izni ve yıllık izinlerde döner sermaye kesintisi yapılmamalıdır. Nöbet ve icap nöbet ücretleri artırılmalı ve nöbet ve icap nöbet ücreti alamayanlara ödeme yapılmalıdır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yıpranma payı verilmelidir. Kamu Hastane Birliklerindeki tabip dışı sözleşmeli yöneticilere sabit ek ödeme verilmelidir. Aile hekimliği çalışanlarının yıllık izinlerinde ücretlerinden kesinti yapılmamalıdır. TSK'dan devrolan personele tayın bedeli ödenmeye devam edilmelidir. Engelli çalışanların talepleri halinde eğitim durumları itibariyle şartlarını taşıdıkları kadrolara atanması sağlanmalıdır. Giyecek yardımı tutarları artırılmalı, sözleşmeli personelin de faydalanması sağlanmalıdır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın sağlık giderleri, 6 ay süre ile SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayan kişi tarafından ödenmelidir."

        (YRT-AKK-Y)

        22.07.2017 14:44:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa