Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Otizmli Batuhan'ın hikayesi yüzlerce çocuğa umut oldu

        - Özel çocuklar duvarları diledikleri gibi boyadı

        - Özel çocuklar "Özgürüm Boyuyorum" projesiyle fırçaları ellerine aldı

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - 22 yaşındaki otizmli Batuhan Yardım'ın duvar boyama arzusu Büyükçekmece Belediyesi'ni harekete geçirdi. Başlatılan 'Özgürüm Boyuyorum' projesi kapsamında özel çocuklar ilçede belirlenen duvarları diledikleri gibi boyadılar.

        22 yaşındaki otizmli Batuhan Yardım'ın bir duvarı boyamak isteğine zabıtaların izin vermemesi üzerine Büyükçekmece Belediyesi olaya el attı. Büyükçekmece Belediyesi Batuhan'ın isteğini yerine getirerek, otizmli ve engelli çocuklar için 'Özgürüm Boyuyorum' projesini başlattı.

        Büyükçekmece Belediyesi ekipleri ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği işbirliği ile düzenlenen proje kapsamında otizmli ve engelli çocuklar, belirlenen parktaki duvarları diledikleri gibi boyadı. Daha sonra boyamaları yapan her bir çocuğa katılım belgesi verildi. Programa katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise eline fırça alarak çocuklarla birlikte duvara çeşitli boyamalar yaptı.

        Yaşanan olayın olumlu yönde geliştiğini belirten Batuhan'ın babası Ayhan Yardım, "Biz Batuhan ile olumsuz bir durum yaşadık ve bu durumun da olumluya dönmesini istedik. Öyle de oldu. Batuhan'ın duvara resim çizmek istemesiyle başlayan bu durum zabıta görevlileri ile aramızda hoşnutsuz şeyler yaşanmasına sebep oldu. Belediyedeki ilgililerden çocukların resim yapabilecekleri bir alan istedik. Onlar da bizi kırmadılar ve bugün burada o alandayız" ifadelerini kullandı.

        "Tekrar geleceğim buraya, resim çizeceğim"

        Ailelerin çocuklarını bu parka getirmeleri gerektiğini söyleyen Batuhan Yardım, "Bugün güzel bir gün oldu. Tekrar geleceğim buraya, resim çizeceğim. Buraya papatya çizdim, boya yapmayı da seviyorum. Engelli çocukları olan anne babalar, buraya getirsinler çocuklarını. Burada biz onlara bir sürpriz yapalım ve onlar da mutlu olsun" dedi.

        Başkan Akgün de çocuklarla birlikte duvar boyadı

        Projenin nasıl geliştiğini anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ''Duvarları boyamakta olan bir çocuğu park bahçe müdürlüğünün elemanı haklı olarak 'duvarı boyayamazsın' diyor engelliyor. Bunun üzerine bizim Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile özellikle otizmli çocukları ilgilendiren dernek başkanı arkadaşımız ve bizim Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı İzci Kulübü böyle bir proje ortaya atıyorlar. Özellikle otizm engelli çocuklarımızla duvar boyama, onların ruh hallerini duvara aktarma, onların dikkatlerini başka bir noktaya çekme. İlk kez gerçekleşti. Duvarlara bakarsanız çocukları biraz yönlendirdiğiniz zaman, gönül ferman dinlemiyor sözü gibi hiçbir şeyi yapamayacak dediğimiz çocukların, ne güzel şeyler ortaya koyduğunu hep beraber görüyoruz'' ifadelerini kullandı.

        Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu ise, ''Aslında bu organizasyonun gerçekleşmesinin nedeni tamamen Batuhan'ın yaşamış olduğu olumsuz bir durum. Belediye bize ne istediğimizi sordu, bizde bütün çocuklar için otizmli, down sendromlu ya da farklı gelişim gösteren ortopedik, işitme engelli, görme engelli gibi tüm çocuklar ve bütün çocukların bir arada özgürce boyama yapabileceği duvar istiyoruz. Burası 365 gün 24 saat evde sıkıldığı için öfkelenen, evde sıkıldığı için farklı gelişim gösteren çocukların gelip boyama yapabileceği ve rahatlayabileceği bir mekan oldu'' diye konuştu.

        (HB-HB-BA-Y)

        21.07.2017 17:47:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa