Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Doğan, Bosnalı belediye başkanını ağırladı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Konuk

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kardeş belediyeler arasında olan Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric'i makamında konuk etti.

        Ziyarette konuşan Travnik Belediye Başkanı Hadziemric, "İzmit'te olmaktan büyük mutlu oluyorum. Pişmaniye festivalindeki coşkuya ortak olmak istiyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'a, Bosna Hersek'e gösterdiği ilgi ve yaptıkları hizmetler için teşekkür ederim. İzmit Belediyemizce Travnik'te yaptırılan parkın açılışını Ağustos ayında hep birlikte yapacağız. Bunun heyecan ve mutluluğunu şimdiden yaşıyoruz" dedi.

        İzmit Belediye Başkanı Doğan da konuk kardeş belediye başkanını misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Kendilerini İzmit'te ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Travnik bizim kardeş belediyelerimizden biri. Fakat asıl kardeşliğimiz kağıt üzerindeki kardeşlikten de öteye asırlardır süre gelen kardeşliğimizdir. Bosna'ya defalarca gittim ve her seferinde de hiçbir yabancılık çekmedim, çok sıcak şekilde karşılandık. Bizim için orası yabancı bir yer değil, kardeşlerimizin, soydaşlarımızın yaşadığı bir yer. Belediye Başkanımız da burada misafir değil ev sahibidir. İzmit'te de çok sayıda Boşnak vatandaşımız bulunuyor" diye konuştu.

        Bosna'nın Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Doğan, "Bizim her zaman gözümüzün, kulağımızın, kalbimizin olduğu bir yerdir. Oradaki kardeşlerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Belediyeler olarak daha fazla işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz. Burada Bosna Hersek'in bağımsızlığında çok büyük rol oynayan ve bir dünya lideri olan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'i de rahmet ve saygıyla anıyorum. Her zaman kalbimizde yaşıyor" şeklinde konuştu.

        Ziyarette karşılıklı çeşitli hediyeler de verildi. Konuk belediye başkanı, İzmit Belediyesi'nin çeşitli etkinliklerine de katıldı.

        (UK-GY-Y)

        21.07.2017 17:40:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa