Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rizeliler Darıca'ya sığmadı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Konuk

        KOCAELİ (İHA) - Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Rizeliler Dernek gecesine bölge protokolünün yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliklerinde sahne alan Rizeliler gecesine başta AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün olmak üzere Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, siyasi partilerin Darıca ilçe yöneticileri, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

        Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaptığı selamlama konuşmasına geceye katılanları selamlayarak başlarken, "Neşeli insanların memleketi, hırçın Karadeniz'in en asi kıyısı olan Rize ve Rizeliler Darıca'ya hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Rize zümrüt yeşil yaylaları, derin vadileri ve kaleleriyle bir tabiat cennetidir. Ülkemizin en güzel yaylası Ayder Yaylası, İkizdere Yaylası ve Ilıca Kaplıcaları, mıhlaması, fındığı, çayı, Anzer balı, tulum ve horonu ile Rizedeyiz bu akşam. Yiğitliği ile kararlılığı ile, dünyadaki mazlumların umudu, suskun dünyanın hür sesi, Dünya lideri, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olan Rizeli hemşerilerim, gecemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz, iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

        Daha sonra söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ise, "Katılan herkesi saygıyla selamlıyorum. Bu güzel akşamda bizleri burada bir araya getiren Darıca Belediyesine ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bölgemizde her daim etnik yapı üzerinden oyunlar oynanmaktadır. Ülkemizde de aynı şekilde oyunlar oynanmaktadır. Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyerek bu oyunlara son vereceğiz. Biz büyük bir aileyiz, bu tür etkinliklerle gelenek ve göreneklerimizi yaşatacağız, bir olacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

        Konuşmalar ve plaket takdiminin ardından sahne alan Koliva Grubu, en güzel Karadeniz müziklerini Darıcalılar için seslendirirken, program yerel sanatçılarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

        (UK-GY-Y)

        21.07.2017 16:55:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa