Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2. Küçükbaş Çoban Festivali başlıyor

        - Başçoban Ayhan Savran:

        - "Festivalin amacı çobanların bir araya gelmesi, mesleğin tanıtılması, birliğin tanıtılması ile üreticilerin bir araya gelmesini sağlamak"

        - Çoban Emre Tınaz:

        - "Çoban olmadığı için hayvan üretilemiyor"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de geleneksel 2. Küçükbaş Çoban Festivali başlıyor.

        22-23 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak olan Çoban Festivali için Başçoban Ayhan Savran ile çoban Emre Tınaz basın açıklaması yaparak festival hakkında bilgi verdiler. Festivalin ilkini geçen yıl yaptıklarını belirten Ayhan Savran, bu festivale destek veren kendilerini yalnız bırakmayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a teşekkür etti. Festivalin amacının çobanların bir araya gelmesi, mesleğin tanıtılması, birliğin tanıtılması ile üreticilerin bir araya gelmesini sağlamak olduğunu ifade eden Savran, "Ayrıca bu festivalde hayvanları ve hayvansal ürünlerini tanıtacağız. Çoban olarak Türkiye'de ilk defa böyle bir festival yaptık. Geleneksel hale getireceğiz. Şölen olarak yapacağımız bu festival 2 gün sürecek. Çoban köpeklerinin yarışı kadar diğer hayvanlarının da yarışı yapılacaktır" dedi.

        Çobanlık bir meslektir

        Bu festivalin amaçlarından birisinin çobanlık mesleğini anlatmak olduğunu belirten Emre Tınaz ise şunları söyledi:

        "Çoban bulamıyoruz. Çoban olmadığı için hayvan üretilmiyor ve tabii ki et fiyatları pahalı oluyor. Dışarıdan hayvan satın alınıyor. Çobanlık için 5-6 bin lira ücret veriyoruz. Ama çoban bulamıyoruz."

        Hayvanların besleneceği mera ve ormanların da bulunmadığını belirten Başçoban Ayhan Savran, "Muttalıp'ta 1985 yılında yapılan ormana şimdi hayvanlarımızın girmesine hala izin verilmiyor. Hayvanlar meralarda otlanmalı, beslenmeli. Yoksa hayvanları yemle beslemekle olmuyor" diye konuştu.

        Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetleri Müdürü Hasan Sofuoğlu, bu festivali çobanların düzenlediğini belirterek, "Bu festivali belediye düzenlemiyor sadece belediye olarak biz destek veriyoruz, yardım ediyoruz. Çobanların hazırladığı Muttalıp'ta Eskişehir Hayvan Pazarı'nda yapılacak olan festivalde, çadırlar kurulacak, çobanlar, kıyafetleri, kullandıkları malzemeler sergilenecek. Ayrıca hayvansal ürünlerde satışa sunulacak.

        (MY-MET-Y)

        21.07.2017 16:50:28 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa