Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OKEP Mağazası'nın ikinci yılı kutlandı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehirli ev kadınlarının gücü ile her geçen gün gelişen ve şehrin en renkli pazarı haline gelen Odunpazarı Belediyesi Kadın El Sanatları Pazarı (OKEP)'in satış mağazasının 2'inci kuruluş yıl dönümü kutlandı.

        Kadınların sosyal ve ekonomik platformda aktif olarak yer edinmelerine olanak sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve tamamı el emeği ürünlerden oluşan OKEP hafta sonları Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde kurulan çadırlarda satış yapan OKEP'li kadınlar, yeni dönemde açılan sabit bir mağazada da satış yapıyor. 2 yıl önce Odunpazarı Belediyesi Arasta Çarşısında açılan mağazadan açıldığı günden bu yana 380 kadın yararlandı.

        Arasta çarşısında gerçekleştirilen 2'inci yıl kutlamasına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Belediye Başkan yardımcıları, daire müdürleri ve OKEP'li kadınlar katıldı. Başkan Kurt, katıldığı programda bir konuşma yaptı. Başkan Kurt konuşmasında, "Belediyelerin 7'den 70'e herkese karşı sorumluluğu vardır. Kadın emeğini değerlendirmek konusunda daha fazla görevimiz olduğunu düşünüyorum. Hem yeni yeni bir gelişmeyi sağlayalım, hem de bu kadının daha da özgürleşmesini sağlayacak ekonomik bir katkı olsun. Sadece dikiş öğretmenin ve bebek yapımı öğretmenin yararlı olduğunu düşünmüyorum. Bunları pazarlamanın yolunu bulmamız lazım. Bu ürünleri pazarlar evin mutfağına katkı yapmayı sağlarsak işte o zaman sosyal belediye oluruz. Türkiye'de her belediye bu tür çalışmaları yapıyor fakat sadece sergilerde ve panayırlarda ki satışlarla kalıyor. Bizim bunu kalıcı hale getirmemiz lazım. Hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (İHA-Y)

        21.07.2017 16:05:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa