Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da cuma namazı çıkışı İsrail protesto edildi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Kütahya'da cuma namazı sonrası çeşitli STK'ların katılımıyla protesto edildi.

        Kütahya Ulu önünde gerçekleştirilen protesto eylemine AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve çeşitli STK'lar katıldı.

        Grup adına açıklamayı okuyan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Lise Sorumlusu Tayfun Kaydan, "Mescid-i Aksa alınların secdeye buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıblemizdir. Bizler ki Hz. Muhammed'i son peygamber olarak kabul etmiş, kayıtsız şartsız Allah'a teslim olmuş, ordusunun ayak sesleri ile tüm dünyaya korkular salmış Osmanlı İmparatorluğu'nun torunlarıyız. Alçakların kulaklarında her daim bu sözler yankılanacaktır. Filistin'deki Müslüman amcalarımız, teyzelerimiz, kardeşlerimiz bilsinler ki dualarımız ile gönüllerimiz ile onların yanındayız. Allah'ın izni ile tüm bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır. Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizzat İslam'a karşı yapılmış saldırılardır. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

        "Saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır"

        Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın da, "Mescid-i Aksa için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler derhal bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır. Hangi amaçla kurulmuş, hangi görüşte olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif grupları Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlerle, kampanyalarla onlara destek verilmelidir. Bizler; Kudüs'ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa'nın ibadete açılması, ezanın Kudüs'ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için Türkiye'nin dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışma için özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz" dedi.(EFE)

        21.07.2017 15:59:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa