Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de Mescid-i Aksa'nın işgali protesto edildi

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), Mescid-i Aksa'nın İsrail askerleri tarafından işgal edilmesine tepki gösterdi.

        Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaparak, İsrail'in Mescid'i Aksa'daki ihlallerini protesto etti. Platform adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya olan saldırılarının arttığını ifade etti.

        Arslan açıklamasında, "İslam coğrafyasındaki her işgalin, fitnenin ve terörün içinde olan ve şer odaklarının fikir babası, her birinde parmağı olan işgalci İsrail, son birkaç aydır barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa merkezli daha da arttırdı. Ezanın yasaklanması, sokak ortasında, evlerinin önünde, mescit avlularında gün aşırı Filistinli Müslümanların şehit edilmesi, 1967'den bu yana ilk kez bu Cuma, Mescid-i Aksa'da Cuma'ya izin verilmemesi İsrail zulmünün giderek artan alçaklığına birkaç örnektir" dedi.

        Müslümanların kardeş olduğuna vurgu yapan Arslan, "Biz Bingöllü Müslümanlar olarak İsrail terör devletine, ABD ve bilumum emperyalist güçlere ilan ediyoruz ki Filistin'den Suriye'ye, Mısır'dan Doğu Türkistan'a, Myanmar'dan Yemen'e kadar zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimiz direnişlerinde yalnız değiller. 'Müslümanlar ancak kardeştirler' ilkesi bizim için her şeyden önemlidir. Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin'deki politikasının Müslümanların parçalanmışlığına endeksli olduğunun farkındayız. Siyonist İsrail'in topraklarımızdaki varlığının vebali tüm İslam ülkelerinindir. Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler öncelikle Siyonist İsrail'le olan ilişkilerini kesmelidirler" ifadelerine yer verdi.

        Arslan, Türkiye'de bulunan İsrail Büyükelçiliği'nin kapatılması yönünde çağrıda da bulundu.

        Daha sonra kalabalık, yapılan duanın ardından dağıldı.

        (YA-HİV-HA-Y)

        21.07.2017 15:09:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa