Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki

        (Fotoğraflı)

        Şahin Binici

        SAMSUN (İHA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Başkanlığı, İsrail polisi tarafından Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki gösterdi.

        Milyonlarca Filistinliyi topraklarından eden ve insan haklarına uymadan orantısız güç kullanan İsrail, zulmüne bir yenisini daha ekledi. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da silahlı saldırı girişiminde bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürdü, Mescid-i Aksa'yı kapattı. Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Filistinlileri, İsrail polisi darp etti. Geçen hafta ise Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınamadı.

        Vali de katıldı

        İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulme tepki gösteren TÜGVA Samsun İl Başkanlığı üyeleri, Büyük Cami'de kılınan cuma namazının ardından İsrail'i protesto etti. Protesto eylemine Memur-Sen'e bağlı bazı sivil toplum üyeleri de destek verirken, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç de protesto eyleminde yer aldı.

        Grup adına konuşma yapan TÜGVA Samsun İl Başkanı Hakan Durmuşoğlu, "Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikmiştir. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel oldular. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme karşı çıkmak bizim görevimizdir. Kudüs'te 1948 yılından itibaren yapılan bu işgaller bir yurtta değil, bizzat İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır. Öyle bir boyuta gelinmiştir ki, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'da ezanı yasaklayacak kadar alçalmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu, Allah'ın izniyle eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz. Ey zalimler, unutmayın ki Allah zulme uğrayanların yanındadır" dedi.

        Konuşmanın ardından "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı ve tekbir getirildi.

        (ŞB-SLH-ÖK-Y)

        21.07.2017 15:04:26 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa