Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bulgaristan'daki köklerini aramaya gittiler

        (Fotoğraflı)

        Yaşar Arda

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Yenikent Mahallesinde faaliyet gösteren Alikoçbabalar Derneği yönetici ve üyelerinden oluşan 35 kişilik bir ekip, geçmişteki izlerini bulmak için Bulgaristan'a gittiler.

        Seyitgazi'nin Salihler ve Büyükyayla köylülerinin kurmuş oldukları ve genelde Alevi kültürünü benimsemiş insanlardan oluşan Alikoçbabalar Derneğininüyeleri, geçmişteki izlerini bulmak için çabalıyor. Yıllar önce Bulgaristan'ın çeşitli kentlerinden Türkiye'ye muhacir olarak geldiklerini belirten ve Alikoçbabalar Derneği üyeleri, geçmişteki baba yadigari yerleri ziyaret etmek, akrabalarını bulmak ve onlarla iletişim kurmak amacıyla bir ekiple Bulgaristan'a ziyaret amacıyla gideceklerini anlattılar. Ziyarete, Gültepe Mahallesi Muhtarı Ali Al, Seyitgazi Salihler Mahallesi Muhtarı İbrahim Tarhan ve Alikoçbabalar Derneği Başkanı Ali Karakuş başta olmak üzere eşleri ve kadınlarla birlikte 35 kişi katıldı. Ziyaretin bir hafta süreceği ve özellikle Bulgaristan'ın Karnobatkazası ve Sungurlar köyleri, Deliormanlı ve Alvanlar diye bilinen yerleşim yerlerine gidileceği öğrenildi.

        (YA-MET-Y)

        21.07.2017 14:48:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa