Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LYS'de İmam Hatip damgası

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi, üniversite yerleştirme oranındaki yükselişine devam ediyor.

        Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi LYS'da alınan başarılı sonuçlar ile dikkat çekiyor. Okula 22 bin 500 TEOG başarı sırasıyla yerleşen Rabia Hitay, 2017 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre TM-3 alanında Türkiye 348.si, TM-2 alanında ise Türkiye 346.sı olarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi 13 bin 500 TEOG başarı sırasıyla gelirken son sınıf öğrencisi Ayşe Rabia Akkaya'da,YGS-4 puan türünde Türkiye 21.si, MF-3 puan türünde Türkiye 7 bin 158.si olarak geleceğin doktor adayları arasına girdi.

        Okul Müdürü Osman Musara, son iki yılda Türkiye dereceleriyle Tıp, Mimarlık ve Mühendislik alanlarına İmam Hatip Lisesi öğrencisi göndermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

        Musara, 2017 LYS'de ilk 10 binde sekiz öğrencinin bulunduğunu, başarılarının tesadüf olmadığını kaydetti.

        2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü kararı ile Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayacaklarını ifade eden Osman Musara, bu programla birlikte akademik başarılarının daha da artacağını söyledi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        21.07.2017 14:37:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa