Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaz ayları çiçekçilerin bayramı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Temizyürek

        KIRIKKALE (İHA) - Düğün ve organizasyonların yoğun olduğu yaz ayları çiçekçilik mesleği için hasat zamanıyla neredeyse eş anlama denk geliyor.

        Davet, organizasyon, özel günler ya da tebrik gibi durumlarda insanların çokça başvurduğu yöntemlerden biri de çiçek yollamak. Kırıkkaleli 25 yıllık deneyime sahip çiçek satıcısı Mehmet Demirel içerisinde bulundukları ayların kendileri için en yoğun günler olduğunu dile getirdi. Demirel, "Yaz ayları çiçekçilik için en bereketli aylardır. Tabii önemli günler gibi kış aylarında da çok iyi iş yaptığımız zamanlar oluyor ama yaz ayları bizim için altın değerindedir, neredeyse tüm senenin semeresi bu aylarda saklı" dedi.

        "Bu senenin modası teraryum"

        İnsanların düğün ve açılışlar için genelde çelenk özel günler ve tebrik gibi durumlarda da buketi tercih ettiklerini ifade eden çiçekçi Mehmet Demirel, bu senenin farklılık yaratan ürününün teraryum olduğunun altını çizdi. Fanus içine çiçek, bitki ve küçük maketlerden özel aranjman olarak hazırlanan teraryumlar bu sene insanların çiçek tercihlerinde moda konumuna gelmiş durumda. Aslında bazı küçük sürüngenlerin ve böceklerin bakımının yapıldığı akvaryum benzeri teraryumlar günümüzde daha çok dekorasyon amaçlı kullanılmakta" diye konuştu.

        Çiçek alışverişi yapacak vatandaşlara uyarılarda da bulunan Mehmet Demirel internet üzerinden alışveriş yaparken çok dikkatli olmalarını söyledi. Bilmedikleri, ulusal çapta tanınmayan ve güvenmedikleri sitelerden asla çiçek almamaları gerektiğini belirtti.

        (MT-SLH-Y)

        21.07.2017 14:24:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa